Новини Хотели

Кирил Петков призова бизнеса да изисква зелен сертификат

   
Кирил Петков призова бизнеса да изисква зелен сертификат

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат. Надявам се това да стане и във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси", призова премиерът Кирил Петков на откриването на срещата "Power Summit" днес.

Той посочи колко е важно нивото на ваксинация да се вдигне, "ако искаме отворени бизнеси, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците ни да не са пълни (...) това е общо дело, това е споделена отговорност". 

"Няма как бъдем успешни в бизнеса и иновациите, ако здравната ни система не работи", бе категоричен Петков.

Новият министър-председател призова още бизнесите да привличат студентите и младите учени, а учениците да се обучават така, че да бъдат адекватни на пазара на труда до 2080 г. Кирил Петков допълни, че правителството ще инвестира в образование на бъдещето, а ролята на бизнеса е да работи с тези хора.

По думите му няма пречки България да бъде богата държава, като единственото, което е липсвало досега, е нулевата толерантност към корупцията. 

Той апелира още парите да се инвестират в страната, както и ресурсите да се преразпределят така, че да има справедливо отношение към възрастните хора.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати