Заведения Новини Хотели

Туристическият бизнес ще стимулира ваксинацията с ваучери

   
Туристическият бизнес ще стимулира ваксинацията с ваучери

България излиза от период на безвремие, където туристическият бранш и бизнесът са били затиснати от условията заради рестрикциите като единствено зеленият сертификат би нормализирал ситуацията. Това споделиха на Конфедерацията на българския туристически бизнес в БТА, където на ротационен принцип към момента председател е Ричард Алибегов.

За да се изгради потенциален туристически бизнес, стана ясно, че трябва да се въведе зеленият сертификат за всички публични институции и да не се създават пренебрегващи се предпоставки между секторите.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес допълниха, че ще работят с новото редовно правителство проактивно за ваксинацията на българските граждани като и осигуряват на нововаксинираните ваучери в сферата на туризма и хотелиерството.

Запазването на ставката от 9% ДДС и планът 60/40 за представителите на бранша е “прекрасна антикризистна мярка”, която би трябвало да остане, за да продължи бизнесът да функционира, както и да се запазят работните места.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати