Новини Транспорт

WIZZ AIR стартира новия си маршрут от София до Санкт Петербург

   
WIZZ AIR стартира новия си маршрут от София до Санкт Петербург

Wizz Air, най-бързоразвиващата се авиокомпания в Европа, стартира най-новия си маршрут от София до Санкт Петербург. От утре, 15 декември 2021 г., всички български пътници ще имат възможност да открият историческите забележителности на Санкт Петербург с удобните полети на Wizz Air два пъти седмично – в сряда и събота. Всички пътуващи вече могат да резервират билети до красивия руски град на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ.
Тъй като ограниченията за пътуване могат да се променят, Wizz Air съветва пътниците да проверяват правилата за пътуване непосредствено преди заминаването си. Картата за планиране на пътувания на WIZZ (WIZZ Travel Planning Map) е удобен инструмент в това отношение  и има за цел да помага на пътниците да проверяват лесно и бързо текущите ограничения за пътуване в страните от мрежата на авиокомпанията. Цветно кодираната карта вече е оптимизирана за мобилни устройства и покрива всички възможните дестинации, от които българските пътници могат да започнат пътуването си и включва важни линкове към правителствени уебсайтове и всякакви формуляри, които трябва да бъдат попълнени преди заминаване.
Освен това, за да гарантира комфортно пътуване за своите пътници, Wizz Air предлага богато портфолио от разнообразни услуги. Например, добавяйки WIZZ Flex към резервацията си, пътниците могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят или просто желаят да пътуват на друга дата или до нова дестинация, те могат да променят резервацията си за всеки друг полет на WIZZ по свой избор.
Робърт Кери, президент на Wizz Air Group, заяви по време на пресконференция днес: „Щастливи сме да стартираме нов маршрут на Wizz Air, който свързва Санкт Петербург със София. Този важен момент за пореден път доказва ангажимента на Wizz Air да създава все повече и все по-изгодни възможности за пътуване за българските пътници. Нашият екипаж очаква с нетърпение да посрещне клиентите на борда на нашата млада и модерна флотилия. Придържайки се към високите стандарти на нашите протоколи за безопасност, ние сме уверени, че ултра ниските тарифи на Wizz Air ще направят пътуването достъпно за все повече пътници.“
 НАЙ-НОВИЯ МАРШРУТ НА WIZZ AIR ОТ СОФИЯ ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ
МАРШРУТ    ДНИ    ЦЕНИ ОТ*    НАЧАЛО
СОФИЯ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ    Сряда, събота     14.99 евро    15 декември 2021 г.

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

За Wizz Air
Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира с флотилия от 145 самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950, [email protected]
Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]

 Последвайте ни в Twitter: @wizzair
 Последвайте ни в Instagram: @wizzaircom
 Последвайте ни във Facebook: @wizzair.com

Бележки до редакционните екипи:
•    Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.
•    Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.
•    HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.
•    За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.
•    За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати