Хотели

Емблематичният хотел Mirage в Лас Вегас е продаван за 1 млрд. долара

   
Емблематичният хотел Mirage в Лас Вегас е продаван за 1 млрд. долара

От MGM Resorts International, притежатели на емблематичния Mirage Hotel and Casino в Лас Вегас обявиха, че ще го продадат за към $1,08 милиарда $, пишат американските медии. Купувачът е компанията Hard Rock.

" Като част от екипа, който отвори Mirage през 1989-а година, ние знам от първа ръка какъв брой е специфичен този хотел и каква страхотна опция дава на новите си притежатели ", съобщи основният екзекутивен шеф и държавен глава на MGM Resorts - Бил Хорнбъкъл.

Продажбата, която се чака да завърши през втората половина на 2022-а година, евентуално ще достави на MGM Resorts чисти парични приходи от към $815 милиона, след налози и такси. Компанията ще даде името и марката Mirage на Hard Rock гратис за срок до три години, до момента в който завърши проектите си за ребрандиране.

От Hard Rock обявиха, че след време възнамеряват да построят нов хотел с форма на китара на мястото от 80 акра (32,4 хектара) на сегашния комплекс.

" Очакваме с неспокойствие опцията да засилим наличието си в Лас Вегас, който постоянно ще бъде един от най-емблематичните пазари за развлечения в света ", разяснява изпълнителният шеф на Hard Rock Джим Алън.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати