Новини Събития

ЕКСПО Дубай: Българският УНИБИТ ще си сътрудничи с местен университет

   
ЕКСПО Дубай: Българският УНИБИТ ще си сътрудничи с местен университет

Българският Университет по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) ще си сътрудничи с University of Wollongong в Дубай. Това заяви за TravelNews проф. Стоян Денчев, президент на УНИБИТ на българския павилион на световното изложение ЕКСПО Дубай. Той се срещна с проф. Мохамед Вал Салем Зейн, президент на University of Wollongong. На срещата присъстваха още зам.-ректорът проф. Тереза Тренчева и проф. Христина Богова, декан на Факултет по библиотекознание и културно наследство.
"Ще си сътрудничим в областта на компютърните и хуманитарните науки. Проявиха интерес към докторските ни програми", каза Денчев. Освен това ще има съвместни научни проекти, финансирани от правителството на Австралия и Дубай.
Университетът на Уолонгонг в Дубай е частен и е един от най-старите университети в Обединените арабски емирства. Основан е през 1993 г. от Университета на Уолонгонг в Австралия. В Дубай се обучават над 3500 студенти от над 108 страни.
Представителите на УНИБИТ участваха в бизнес конференцията "Дигитална трансформация на умения и образователни предизвикателства", която се проведе на българския павилион на ЕКСПО Дубай. Проф. Тереза Тренчева участва в предаването "Прайм тайм" на националната телевизия на ОАЕ -  Аl Emarat, където разказа за новите тенденции в образованието и как ги прилага България.
 

Мирослав Иванов, Дубай



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати