Турагенции

Карнавалът във Венеция се завръща и с програма за българите

   
Карнавалът във Венеция се завръща и с програма за българите

Карнавалът във Венеция е едно от най-разпознаваемите събития в световен мащаб.  Провежда от 10 века и със сигурност е атракция както за местните, така и за хиляди туристи. Откриването на фестивала е един от най-вълнуващите моменти. През 2022 това ще се случи на 20 февруари. Традицията е всяка първа неделя на събитието млада жена, която местните хора наричат „Мари“, да се спусне по 99-метрово въже от камбанарията на високата катедрала, издигаща се над площада. При спускането си ангелът разпръсква конфети над празнуващите, мнозина от които са в карнавални костюми и с емблематичните венециански маски на лицата си.

Италия е забележителна по това време на годината и сякаш цялата държава празнува. Именно поради тази причина туроператорът “Dary Travel“ организира екскурзия из най-забележителните италиански градове, включваща празничното откриване на фестивала. Цените започват от 555 лв. на човек и включват  самолетни билети София – Бергамо и Милано – София с малък ръчен багаж до 10 кг с размери 40/25/20 см, летищни такси, 3 нощувки с включени закуски / 1 в района на Венеция  и 2 в района на Милано, водач от Dary Travel по време на цялото пътуване, безжична аудио система на туристическите обиколки и екскурзоводско обслужване на български език. Туроператорът се е погрижил за максималната сигурност на туристите и осигурява и Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина". 

Екскурзията ще стартира на 19 февруари и първо ще посетите Верона - един стар, приветлив, изтънчен, ведър и вечно влюбен град. Туроператорът е предвидил безплатен опознавателен тур на градчето. 

Макар, че Верона често е виждана само като  „градът на Ромео и Жулиета“, тя крие изненадващо много забележителности. Трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Верона е град, където могат да бъдат видени много останки от римско време. Запазен е значителен брой паметници от древността, средновековието и ренесанса. Градът е известен с римския си амфитеатър, който е трети по големина в Италия. Побира 20 000 зрители.  Друг символ на града е каменният мост над река Адидже. 

Туристите могат да изберат да останат и да се насладят на романтиката във Верона или да доплатят за екскурзия до Венеция. Сама по себе си дестинацията е впечатляваща със уникалната си Венето-византийска архитектура. Но в съчетание с откриването на Венецианския карнавал посещението на града със сигурност ще си струва.

Третият град, на който може да се насладите по време на екскурзията, е Милано. Столицата на модата ще ви посрещне с отворени обятия и ще ви предложи множество културни паметници, модерни сгради, типични италиански кафенета и много забавления. По желание туристите могат да резервират допълнителна екскурзия с екскурзовод по някои от ключовите места за града. 

Италия впечатлява с историята и културата си. Ако искате да си подарите незабравимо преживяване, то екскурзията на „Dary Travel” със сигурност е за вас. Типичните венециански празненства, комбинирани с романтични разходки край каналите на града, несъмнено са рецептата за перфектна почивка. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати