Новини Турагенции

Туроператорът Абакс предлага Мароко от А до Я

   
Туроператорът Абакс предлага Мароко от А до Я

Мароко е много колоритна страна, с модерни и средновековни градове, високи планини, безкрайни пустини и плажове, улички като лабиринти по базарите, но и тихи кътчета. Именно тозш неподправен чар прави страната един от туристическите гиганти в Африка. Всяка година топлият климат, красивите плажове и ориенталската култура привличат милиони туристи. Някои от най-популярните градове в страната са Маракеш, Фес и Казабланка, като всеки от тях предлага много различно преживяване на посетителите си. В това отношение Мароко може да удовлетвори желанията на всеки тип турист.  

Туроператорът ,,Абакс” представя 

програмата си Мароко от А до Я, която дава страхотна възможност на всеки да опознае в дълбочина обичаите, традициите и колорита на мароканците. Към момента това е единствената по рода си програма, която предлага 3 нощувки във Фес, 1 нощувка в невероятната и романтична Казабланка, 2 нощувки в розовия и атрактивен Маракеш и по 1 нощувка в Уарзазат и Ерфуд.

Предложението на „Абакс“ е за самолетна ескурзия с директен чартър от София до Фес с авиокомпания European Air Charter. Пътуването ще се реализира в два периода. От 1 до 9 април 2022 и от 10 до 18 април 2022 г. Това прави екскурзията дълга - 9 дни/8 нощувки. Перфектната дължина за подобна експедиция.

“Мароко може да изглежда малко претрупан и хаотичен в началото, но е изключително очарователен и безпрецедентно екзотичен. Намира се на 13 километра от брега на Испания, в северозападна Африка и е смесица от приказен Близък изток, берберска традиция и европейски влияния”, разказва Мартина Найденова, маркетинг мениджър в компанията. 

Цените започват от 1540 лв. на човек

и са включени самолетните билети, летищните такси, регистриран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг, трансферите между отделните хотели и забележителности и 8 нощувки в 4-звездни хотели с изпитано качество. В програмата влизат също и посещение на най-стария имперски град – Фес, “синият град” Шефшауен, разглеждането на някои традиционни градове като Ерфуд, Танхир и Бет-Хаду, невероятната Казабланка, и разглеждане на Перлата на юга – Маракеш.  

Всеки турист ще се наслади и на „Мароканския Версай“ в Мекнес. Изяществото на арабското изкуство пък може да бъде наблюдавано с най-много детайли в Рабат. Карамеленият оазис Уарзазат е част от маршрута, следвайки „Пътя на 1000-та казби“. Туристите ще покорят и пустинята, преминавайки през оазиса „Ел Джорф“.  

В цената влизат и 2 застраховки бонус: медицинска застраховка и застраховка отмяна на пътуване с „Евроинс“ с покрит риск за Covid 19, както и пакет за максимална сигурност.  През целия престой туристите ще бъдат придружени от представител на “Абакс” и ще получат високо ерудирано и компетентно обслужване на български език. 

Срещу допълнително заплащане  

може да се насладите на някои ексклузивни  

преживявания. Посещението на Градините на Мажорел е на цена от 37 лв. и включва трансфер до магнетичното място. Градините се стопанисват от Yves Saint Laurent и са емблематични за модния свят. “Абакс” предлага и традиционна мароканска вечеря, струваща 74 лв. Според Мартина Найденова най-популярното вечерно забавление за туристите е спектакълът „Фантазия”. Това е фолклорна програма, съчетана с традиционната за берберите конна надпревара. Място на действието е бутафорен дворец с хиподрум, където се представят танцови, певчески и музикални състави от различни берберски селища. 

Програмата е динамична и предлага огромно разнообразие, но със сигурност подобно пътуване не би могло да се характеризира като “почивка”. Чрез тази обиколка на Мароко, българите могат да опознаят културата на държавата по-добре и същински да се потопят в ориенталска приказка.  

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати