Новини Събития

Ски сезонът в Мальовица бе открит с безплатни ски съоръжения, много музика и снежни игри

   
Ски сезонът в Мальовица бе открит с безплатни ски съоръжения, много музика и снежни игри

С напълно безплатни ски съоръжения, много музика, танци и снежни игри с награди стартира ски сезонът в курорта Мальовица. Водещ на откриването бе популярният Боби Ваклинов, който се погрижи за доброто настроение на гостите. Мальовица е най-близкият до София ски курорт в планината Рила. Притежава 3 ски писти, а от тази година и специално обособен учебен плац.

През целия ден ски съоръженията работят безплатно, все още имате време да отидете още днес за едно безплатно нощно ски пускане. За всички гости имаше и специална програма, на която присъстваше кметът на Самоков г-н Владимир Георгиев, който поздрави гостите и пожела успешен зимен сезон. На събитието взеха участие танцовият ансамбъл „Рила“ и възпитаничките на танцово студио „Кати денс“, които са известни с многобройните медали на международни състезания по танци.

Под съпровода на много музика бяха организирани и няколко забавни снежни игри с награди, като най-голямата бешесезонна карта за безплатно ползване на всички ски съоръжения в курорта. Малки и големи с широки усмивки се веселяха, целейки със снежни топки коледна украса, бе проведени семейно състезание с шейни, предимно мъже пък се включиха във футболен мач със ски обувки, а накрая много смях предизвика стрелбата с лък. За сгряване организаторите бяха приготвили греяно вино, а спонсорите от Бианчи кафе раздаваха безплатно кафе и топъл шоколад.

„Радвам се, че днес на нашия снежен празникприсъстваха толкова много любители на ски спортовете, както и на планината! На Мальовица великолепието на природата ти спира дъха. За това и огромните инвестиции в курорта са с мисъл за природата.“ каза Янко Аврамов от курортния комплекс.

?Снежните забавления в курорта Мальовицапрез новия сезон са гарантирани от солидни количества сняг, изцяло ново осветление по целите писти, новоизграден учебен плац, още една гумена ски лента, която свързва ски съоръженията с обновения хотел „Мальовица“.

„С новото осветление на пистите ще гарантираме сигурни и безопасни нощниспускания, които ще се превърнат в наистина вълнуващо изживяване.“ каза Янко Аврамов. От курорта обещават съвсем скоро да пуснат и въртележка за най-малките гости на Мальовица.

Днес отвори и обновеният хотел „Мальовица“. В последните месеци е изградено изцяло ново крило със съвременен спа център с ултрамодерни съоръжения – няколко вида сауни, солна стая, парна баня, джакузита и други. Ремонтиран е и ресторантът, а шеф готвачът обещава обновено меню със специалитети за всички вкусове.

„Мисля, че с обновявяването на хотела и ски съоръженията, както и с пускането на спа центъра, ще предоставяме 100% пълноценно ски преживявяване! Да съчетаеш практикуването на зимни спортве и разходките в планината с релакса, който осигуряват спа процедурите, е гаранция за пълно презареждане на батериите!“ каза Янко Аврамов.

След ремонта на Централната планинска школа, през лятото бе изцяло обновен и ресторантът и. Изградена е панорамна, слънчева тераса с гледка към пистите. ?„Мальовица ще остане не само едно от най-красивите планински кътчета, а и се превръща в прекрасно място за почивка сред природата, което предлага и удобствата, с които сме свикнали в модерните курорти.“ каза Янко Аврамов.

От курорта са категорични, че са безкомпромисни към спазването на мерките за безопасност и притовоепидемичните.

„На видни места сме поставили дезинфектанти на разположение на гостите. Изготвили сме и указателни информационни материали относно приетите противоепидемични мерки в целия курорт.“ каза Янко Аврамов. Според мерките, наложени от Министерство на здравеопазването, по време на престоя на територията на лифтовете туристите трябва задължително да покриват своите уста и нос и да спазват дистанция от другите гости.

„Тази зима Мальовица остава безопасно място за практикуване на зимни спортове и почивка, далеч от градския шум. Зимните спортове и разходките в планината поддържат тонуса и укрепват защитните механизми на нашето тяло!“ каза Янко Аврамов. Курортен комплекс Мальовица има 3 ски писти, няколко хотела, Планинска школа и е начало на многобройни планински маршрути. Всички те се срещат на емблематичната Меча поляна, където се намира параклисът „Св.Иван Рилски“, който бе изграден от местната общност.

След като всички ски курорти в страната обявиха цените на лифт картите, стана ясно, че практикуването на зимни спортове на Мальовица е на половина по-евтино в сравнение с другите големи планински курорти. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати