Новини Турагенции

Българите предпочитат Турция за посрещането на 2022 г.

   
Българите предпочитат Турция за посрещането на 2022 г.

Броят на туристите, посетили турския курорт Анталия от началото на настоящата година, достигна 8 млн. човека. Именно добрите условия, чудесното обслужване и множеството предложения за дестинацията я правят толкова атрактивна. Традиционно туристите избират Анталия за лятна почивка край брега на морето, но мястото е популярно и за коледните и новогодишните празници.

Румяна Юксел, управител на "Аква тур", споделя пред TravelNews: “Преди пандемията Анталия беше една от най-желаните дестинации за Нова година. Това се дължи на топлото време и по-високите температури в сравнения с България, както и на отличното обслужване”. Туроператорът е подготвил няколко програми, спрямо предпочитанията на всеки един турист. Той предлага директен полет от София до Анталия. Туристите могат да започнат новогодишната си почивка на 29 декември 2021 г. с чартър на Sun Express.

Цените започват от 339 евро и включват самолетни билети София – Анталия – София, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 7 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище, 4 нощувки на база All Inclusive или Ultra All Inclusive в хотел по избор на клиента, асистиране при заминаване на летище София от представител на “Аква тур” и посрещане, и асистиране по време на целия престой от българско-говорещ представител. От туроператора са предвидили за туристите си и медицинска застраховка  с покритие 10 000 евро.

“В Анталия има много живописни курорти. Подбрали сме за зимния сезон Алания, Белек, Кемер, Лара и Сиде. Така всеки може да избере най-подходящото място за себе си в прекрасната Анталия. Предлагаме над 50 различни хотела из турските курорти, за това спокойно мога да кажа, че всеки ще открие перфектния за него”, разказва Румяна Юксел.

Анталия е курорт на Турската ривиера, един от най-важните центрове в региона. Много туристи избират дестинацията за лятната си почивка и смятат, че ч не предлага нищо друго освен живописни плажове. А това съвсем не е така! Курортът е заобиколен от високи планини и средиземноморското крайбрежие, което го прави едно от най-красивите места на Земята. Районът е изпълнен с множество археологически и исторически обекти, които предизвикват огромен интерес сред туристите.

Анталия предлага уникална смесица между модерен метрополис и старомодно малко градче. В Калейчи (Kaleiçi, старият квартал), българите могат да усетят историята. Това е приказно място с малки джамии и реставрирани дървени османски къщички. Пристанището на Анталия също е прекрасно място за почивка и отмора, като там може да се наслаждавате на прекрасната гледка и лодките.

Турция е невероятна туристическа дестинация, която предлага по нещо за всеки тип пътешественик. Дали търсите спокойна семейна почивка или вълнуващо приключение – в нея има всичко! Уникалното обслужване в южната ни съседка ще накара всеки гост да се чувства като знаменитост. В комбинация с вкусната храна се получава перфектната рецепта за незабравимо прекарана ваканция.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати