Новини Транспорт

Швейцарската Swiss започва да лети до София

   
Швейцарската Swiss започва да лети до София

Швейцарската авиокомпания Swiss започва да лети от Цюрих до София от следващата година, съобщиха за TravelNews от превозвача. Първият полет е планиран за 28 март 2022 г. Линията ще бъде три пъти седмично в дните понеделник, сряда и събота и ще се изпълнява целогодишно. Билетите вече са в продажба на сайта на авиокомпанията.
Swiss Internationa Air Lines AG обяви, че от пролетта ще добави към полетната си програма още 22 дестинации в Европа, сред които е и София. Швейцарският преводвач ще лети и до Неапол, Портo, Лайпциг, Дрезден, Любляна, Сараево и Загреб. Полетите от Цюрих до всички тези дестинации ще се изпълняват целогодишно.
До Солун, Измир, Малта, Бриндизи и Сантяго де Компостела ще бъдат само през лятото.
Авиокомпанията не пропусна да се похвали и с новите удобства, които самолетите, летящи по европейските ѝ дестинации, ще предлагат на пътниците. Сред нововъведенията в машините Airbus A320s и A321s са новите седалки, които ще осигурят повече място за краката на пътниците, като същевременно увеличат с 12 места общият капацитет на самолетите.
Швейцарският превозвач смята да изненада клиентите си и с прясна храна, като обяви, че ще купува продуктите за приготвянето ѝ от местата, откъдето започват полетите.
Към днешна дата до Цюрих лети само  "България Еър".

Димо Христов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати