Новини Транспорт

Швейцарската Swiss започва да лети до София

  21.12.2021 09:51  
Швейцарската Swiss започва да лети до София

Швейцарската авиокомпания Swiss започва да лети от Цюрих до София от следващата година, съобщиха за TravelNews от превозвача. Първият полет е планиран за 28 март 2022 г. Линията ще бъде три пъти седмично в дните понеделник, сряда и събота и ще се изпълнява целогодишно. Билетите вече са в продажба на сайта на авиокомпанията.
Swiss Internationa Air Lines AG обяви, че от пролетта ще добави към полетната си програма още 22 дестинации в Европа, сред които е и София. Швейцарският преводвач ще лети и до Неапол, Портo, Лайпциг, Дрезден, Любляна, Сараево и Загреб. Полетите от Цюрих до всички тези дестинации ще се изпълняват целогодишно.
До Солун, Измир, Малта, Бриндизи и Сантяго де Компостела ще бъдат само през лятото.
Авиокомпанията не пропусна да се похвали и с новите удобства, които самолетите, летящи по европейските ѝ дестинации, ще предлагат на пътниците. Сред нововъведенията в машините Airbus A320s и A321s са новите седалки, които ще осигурят повече място за краката на пътниците, като същевременно увеличат с 12 места общият капацитет на самолетите.
Швейцарският превозвач смята да изненада клиентите си и с прясна храна, като обяви, че ще купува продуктите за приготвянето ѝ от местата, откъдето започват полетите.
Към днешна дата до Цюрих лети само  "България Еър".

Димо Христов