Новини Транспорт

Асоциацията на българската авиация скочи на новия транспортен министър

   
Асоциацията на българската авиация скочи на новия транспортен министър

Асоциацията на българската авиация (АВА) скочи на новия транспортен министър Николай Събев. Това става ясно от писмо, с което разполага TravelNews. Оргинизацията пишат, че са очаквали среща с бранша, но такава е проведена само с част от авиациония сектор.
"Нашият бранш е един от най-консолидираните в транспорта, включително благодарение и на усилията на 20- годишната  Асоциация на българските авиокомпании. Ние обединяваме над 80% от българските авиокомпании за търговски въздушен транспорт,  извършващи редовни и чартърни полети и  карго-авиация, базите за техническо обслужване и ремонт на самолети и Учебно-тренировъчния център. Наши членове са: АК « България ер» АД, «Юръпиън Еър Чартър»ООД, «Би Ейч Еър» ООД, АК «Карго ер», «Хели Ер-САУ» АД, „Авиостарт”, АК“БУЛ ЕР“ , Институтът по въздушен транспорт , Луфтханза Техник София и Аеро Техник Бг", пише в писмото.
Пандемията постави цялата българска гражданска авиация в безпрецедентно трудна ситуация. Българските авиокомпании, базите за техническо обслужване и учебно-тренировъчният център  практически прекратиха опериране и в момента бавно се възстановяват.
Въпреки няколкомесечните усилия на Министерството на транспорта, очакваната нотификация от Европейската комисия  и реалната финансова помощ за авиокомпаниите се забавиха много, което поставя бизнеса в крайно неблагоприятно положение спрямо подпомогнатите европейски превозвачи. 

Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати