Новини Хотели

Британски туристи пристигнаха в Пампорово с първите за сезона чартърни полети

   
Британски туристи пристигнаха в Пампорово с първите за сезона чартърни полети

Британски туристи пристигнаха в Пампорово с първите за сезона чартърни полети, заяви за БТА Мариан Беляков, директор на "Пампорово" АД. Курортът отново посреща чуждестранни ваканционни групи, след като през миналата зима туристическият поток бе изцяло от българи заради пандемичната обстановка. Около 30 процента се предвижда да бъдат чуждестранните туристи през ски сезона в Пампорово, който се очертава като обещаваш с добрите снежни условия и съдейки по данните от резервациите.
Записванията от британския пазар предвиждат чартъри с английски и ирландски групи до края на зимния сезон. Пампорово възстановява потока от чуждестранни туристи на нива от преди COVID пандемията, според Мариан Беляков. Очакват се туристи от балканския пазар, които са традиционни клиенти на планинския курорт - гърци, турци, сърби, македонци, румънци и др.
В първите дни от откриването на сезона ски зоната работи с около 50 процента ръст на посещаемостта в сравнение със същия период на миналата зима, което според директора също е показател за възстановяване на нормалния ритъм в курорта.
Снежната покривка в Пампорово достига над метър на места, като допълнително работят и съоръженията за изкуствен сняг.
Заетостта на хотелите е висока около Коледно-Новогодишните празници. От 85 до 100 процента от хотелските места са резервирани за празничните дни.
Пристигащите с чартъри британски туристи са ваксинирани. На място в Пампорово действа лаборатория, в която почиващите могат да си направят бързи и PCR тестове.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати