Анализи Новини

Вижте най-добрите гръцки плажове за 2022 г.

   
Вижте най-добрите гръцки плажове за 2022 г.

Списанието "Конде Наст Тревълър" публикува първия си официален списък на най-добрите гръцки острови за 2022 г. в уеб сайта https://www.cntraveller.com/gallery/best-greek-islands-beaches, съобщи АНА-МПА за БТА.

Статията на Рейчъл Хауърд, публикувана на 13 декември, избира най-добрите сред 200 потенциални островни дестинации заради различните видове туристически преживявания, като препоръчва Сирос за неговата "култура и качества извън сезона", Сифнос за храната му, Хидра като място за бягство през уикенда "с арт тълпата" му и Милос за неговата "фотогенична и драматична" брегова линия.

Още 19 гръцки острова, малки и големи, са споменати, включително утвърдени дестинации като Крит, Корфу, Родос, Миконос и Санторини, но и някои, които са извън обичайните маршрути като Итака, Фолегандрос, Паксос и Сими.

Наксос е препоръчан за своите "безкрайни пясъчни плажове", Лефкада като остров, който трябва да се посети заради морето и за сърфинг, Патмос за неговата "сурова мистичност", Тинос за таверните и традиционните му села, а Астипалеа за "бягство от тълпите".



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати