Новини Хотели

Хотел в Дубай счупи Гинес рекорд

   
Хотел в Дубай счупи Гинес рекорд

Дубайският хотел Atlantis, The Palm сложи впечатляващо начало на новата година. Неговата кула от шампанско би световния рекорд на Гинес, превръщайки се в най-голямата в света пирамида от чаши. Тя беше съставена от 54 740 чаши, пълни с Moët & Chandon, съобщават Travel Leisure и  profit.bg.

„След година, която беше предизвикателна за всички нас, е удоволствие да стоим тук днес, вдигайки наздравици за зората на 2022 г.“, заяви Тимъти Кели, изпълнителен вицепрезидент и управляващ директор на Atlantis Resorts and Residences. „Кулата с шампанско традиционно е фар на величие и щедрост и бихме искали да вдигнем тост за нова година, изпълнена и от двете в изобилие.“

Кулата Champagne беше издигната в палатка в курорта и беше на височина над 8 метра, а за построяването й са били нужни пет дни и повече от 55 човекочаса. Хотелът счупи предишния рекорд от 50 116 чаши, поставен в Мадрид през 2017 г.

„Необходими са значително планиране и организация, за да се осъществи подвиг от такъв мащаб“, каза вПравин Пател, официален съдия в Световните рекорди на Гинес. „Стриктните насоки, предоставени от Световните рекорди на Гинес, бяха спазени до буква и беше удоволствие да наблюдавам работата на такъв отдаден екип“.

Кулата остана на мястото си до 1 януари и след това беше свалена с планове за рециклиране на чашите в стъклени съдове за многократна употреба от местен стъклар. Те ще се използват в 1548-те стаи и апартаменти на The Palm.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати