Новини Събития

Дания прогнозира връщане към нормален живот през март

   
Дания прогнозира връщане към нормален живот през март

След пик на инфекциите от високо инфекциозния вариант Омикрон в края на януари, Дания очаква връщане към нормален живот през март.  Прогнозата е на датския епидемиолог Тайра Гроув Краузе, зам.-директор на Държавния серумен институт (SSI) и съветник на правителството за кризата с коронавируса.  Дания, наред с Великобритания, бяха сред първите държави в Европа, където Омикрон предизвика скок в инфекциите. Рекордните 23 228 нови случая бяха регистрирани само за 24 часа, което прави Дания една от страните с най-голям брой дневни инфекции спрямо населението си в света.

"Всичко показва, че Oмикрон е по-мек от Делта и че рискът от попадане в болница е само наполовина по-висок", каза Краузе пред датските медии, като се позова на проучване, проведено от SSI. "Това ще бъде още един труден месец. Но след като приключи, ще бъдем в по-добра позиция от преди", заяви Краузе. "Мисля, че процентът на заразяване ще започне да намалява след два месеца и до март ще можем да се върнем към нормалния живот".

В "Туитър" Краузе изрази предпазлив оптимизъм, че дори след вълната на Омикрон да се появят нови варианти, "с ваксините SARS-CoV-2 ще се превърне в просто още един респираторен вирус, с който можем да живеем нормално."



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати