Новини Хотели

Кметът на Банско: ски зоната, хотелите и ресторантите спазват мерките

   
Кметът на Банско: ски зоната, хотелите и ресторантите спазват мерките

Ски зоната, хотелите и ресторантите в Банско спазват противоепидемичните мерки и няма бум на заразени туристи с Омикрон. Това заяви пред TravelNews кметът на града Иван Кадев. В кабинката се допускат хората само с маски. Тя и останалите седалкови лифтове се дезинфекцират постоянно според изискванията на здравните власти, подчерта Кадев. В курорта има изградени 3 стационарни и 2 мобилни лаборатории, в които се тестват хората без ваксинационни сертификати. Също така и чуждите туристи, на които им изискват тестове при прибирането им в съответните държави.

„Ски зоната е напълно безопасна за хората, които все пак карат ски на остояние и няма струпване“, обясни кметът. Хотелите и ресторантите изискват зелени сертификати и гарантират безопасни условия, допълни той. Иван Кадев и местният щаб постоянно следят резултатите със заразените, които идват от РЗИ. В Банско заболеваемостта е по-ниска в сравнение със съседни общини, каза кметът.

Опашките по лабораториите и броят на направените тестове в Банско е по-голям заради изискванията на авиокомпаниите и граничните власти на различните държави за туристите, които се завръщат в страните си след ваканция в България. Банско гостоприемно продължава да посреща всички любители на природата и белите спортове. "Заповядайте да се насладите на радостта от движението, чистия въздух, добрата храна и уютните хотели", подчерта още Иван Кадев.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати