Новини Турагенции

Чартърите до Йордания продължават и през 2022 г.

   
Чартърите до Йордания продължават и през 2022 г.

Новата 2022 няма да е вълнуваща без пътувания. Българските туроператори неуморно подготвят нови приключения и дестинации за пътешествениците. Според тях Йордания ще си остане любимо място. Тя е магнетична държава в сърцето на залива Акаба. Често е пренебрегвана, заради разположението си в Близкия изток, но със сигурност има много, което може да предложи на туристите. Кралството се характеризира като екзотично и уникално красиво, но преди всичко като изключително гостоприемно. Известно е не само със своите курорти, а и с някои от най-ценните културни забележителности.

Акаба е един от най-важните градове и курорти в страната. Той се намира на североизточния край на Червено море и е заобиколен от планини и пустиня, и е най-южният град в Йордания. Също така там се намира най-голямото пристанище в държавата. Това го прави един от най-богатите и най-добре уредените градове. Впечатляващо е, че статусът му на “специална икономическа зона” го нарежда като duty-free. Акаба е една идеална комбинация от градски живот, плажове и история. Мнозина го избират заради водата и плажовете, но отличното му местоположение е водеща причина за други екскурзии. Градът е изключително добре свързан с останалата част на Йордания. 

Акаба е перфектна отправна точка за други популярни дестинации в страната като пустинята Уади Рум и Изгубения град Петра. Туроператорът "Дрийм холидейс" отчита нарастващ интерес към дестинацията и поради тази причина организира екскурзия с чартърни полети до Йордания.  Програмата е 7 нощувки/8 дни, а първата дата за отпътуване през 2022 е 9 януари 2022 г. Полетите ще продължат да се реализират всяка неделя до 13 март. 
Цените започват от 966 лв. на човек и включват: самолетен билет София - Акаба - София с чартърен полет с включен 8 кг ръчен багаж и 20 кг регистриран багаж, 7 нощувки в избрания от клиента хотел на съответната база изхранване в Акаба, трансфери с луксозен климатизиран автобус и медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро. Също така към пакета влиза и входната виза за Йордания. По време на целия престой туристите ще бъдат придружени от екскурзовод на български език или руски език, както и от съпровождащ представител на "Дрийм холидейс", обяви управителят на компанията Невена Николова.
Туроператорът предлага множество допълнителни екскурзии. Най-вълнуващо според експертите е целодневното пътуване до Петра. Това е древен град в сърцето на Йордания, който е бил столица на набатейците. Забележителността е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и посещението му оставя всеки турист с огромни впечатления. Съкровищницата е най-известният монумент от града. Там посетителите ще видят многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, Манастир, и Византийската църква, храмовете и гробниците на Набатейците, Двореца и Храма на летящите лъвове. 
"Дрийм холидейс"  предлага и джип сафари в пустинята Вади Рам, известна още като Лунната пустиня. Подобни сафарита са изключително популярни в Йордания и се откриват в много разновидности. Туроператорът дава опция и за посещение на древния град Мадаба, на Мъртво море, както и разходка с яхта с прозрачно дъно. 
Йордания е впечатляваща дестинация,  която ще допадне на всеки вкус. Запленителната история на държавата привлича хиляди ентусиасти, но цветната култура е това, което ги кара същински да обикнат мястото. В последните години кралството развива изключително добре и ваканционния си туризъм. Почивката на Червено море със сигурност е нещо неповторимо и всеки пътешественик ще се прибере отпочинал и доволен. 
 
Йоана Шомова


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати