Новини Турагенции

Туроператорът Абакс представя нова дестинация в портфолиото си

   
Туроператорът Абакс представя нова дестинация в портфолиото си

Със своите над 300 слънчеви дни Малта е най-слънчевата държава в Европа. Тя е малка островна странаю, разположена върху архипелаг в центъра на Средиземно море, южно от Италия, източно от Тунис и северно от Либия. Въпреки, че географски островите са част от Африка и лежат върху африканската континентална плоча, културно и исторически те са част от Европа. През 2004 г. страната става член на Европейския съюз. И по население, и по площ Малта е най-малката държава в ЕС. Това прави пътуването до нея достъпно и удобно за много европейци и мнозина избират дестинацията за своята морска почивка - дали през лятото, или през зимата.

 

Държавата е била от огромна важност за всички народи, търсещи силно пристанище в Средиземно море. Първи финикийците откриват стратегическото значение на архипелага при своята колонизация на западното Средиземноморие. След тях идват Рим, Византия, Арабският халифат, Арагон, норманите, Малтийският орден, Франция и Великобритания. Множеството култури преминали през Малта правят страната изключително любопитна, а архитектурата ѝ - нетипична. Именно в този нестандартен микс се крие чарът на страната.

Именно това е най-новата дестинация в портфолиото на туроператора “Абакс”. Той предлага оферта уикенд пътувания до Малта през пролетта и есента. Екскурзиите ще се реализират  всеки петък от 22 април до 20 май 2022. Цените започват от 720 лв. и включват: самолетен билет София-Малта-София на авиокомпания WizzAir с включен чекиран багаж до 20 кг и  ръчен багаж с размери до 40x30x20 см и до 10 кг., летищни такси, трансфер летище-хотел-летище и 3 нощувки в 4-звездния хотел Santana. Компанията не работи директно с клиенти. Офертите могат да бъдат открити в туристическите агенции в цялата страна.

 

“Абакс” са загрижени за безопасността на туристите си и поради тази причина те предлагам към всяка своя екскурзия и Пакет за максимална сигурност, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от “Евроинс”, с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. 

 

Мартина Найденова, маркетинг мениджър на туроператора “Абакс”, споделя: “Хотелът Santana hotel по програмата се намира в залива Сейнт Пол. Най-голямото предимство е перфектната локация, само на 150 метра от крайбрежната алея и на няколко минути от два плажа - пясъчен и скалист. Градината на хотела също е впечатляваща и има открит бар, където можете да релаксирате, докато се наслаждавате на развлекателна програма с изпълнения на живо”. 

Хотелът е на много удобно и комуникативно място. От другата страна на улицата срещу Santana hotel се намира безплатен паркинг. Наблизо има също спирки на обществените автобуси от Каура до всички части на Малта. На кратко разстояние пеша от хотела ще намерите крайбрежната алея и разнообразие от магазини, барове и ресторанти.

За да е пълно преживяването, “Абакс” са се погрижили за организирането на допълнителни екскурзии. Онези, които искат да се запознаят с малтийската култура и история могат да го направя с водена обиколка на столицата Валета, посещение на района на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa, екскурзия до остров Гозо и разходка в древната столица - Мдина.  

 

Малта е едно от най-екзотичните кътчета в Европа, предпочитана от милиони туристи годишно заради топлия климат, историческите забележителности, интересната архитектура и приказните плажове. Не пропускайте възможността да се насладите на една от най-интересните европейски държави. Малта ще ви очарова не само със забележителната си природа и уникални лазурени води, но и с история и култура. Страната предоставя уникален микс от арабско и европейско наследство. Гледките са спиращи дъха, а храната просто няма равна! Малта запленява всеки свой посетител и ще я напуснете с топли спомени и позитивни емоции.  

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати