Анализи Новини

Резервациите на летни почивки може да достигнат нивата от преди пандемията

   
Резервациите на летни почивки може да достигнат нивата от преди пандемията

Въпреки много заразния Омикрон вариант на COVID-19, анализатори предвиждат нивата на резервации за чуждестранни почивки през 2022 да достигнат тези от преди пандемията. Заключението е направено на база забележителния ръст резервации за чуждестранни почивки през последните няколко месеца, пише "БГНЕС". 

Ръст в резервациите в почивките на Острова дойде, след като премиерът Борис Джонсън обяви, че изискванията за тестване и карантината за пристигащите ще бъдат облекчени. Във Великобритания напълно ваксинирани пътници и лица под 18 години вече не трябва да правят тест преди заминаването си. Вместо това могат да направят антигенен тест /а не по-скъпата PCR версия/, което спестява на четиричленно семейство около 300 паунда.

Испания е най-предпочитана дестинация сред туристите, следвана от САЩ, Франция, Италия и Гърция, сочи проучване сред 2000 британски туристи. В Испания съгласно настоящите правила, всички пътници, които са преболедували или са ваксинирани, могат да пътуват до страната без допълнителни правила за влизане, дори и ако страната им на произход е в червената зона. Страната се бори с шеста вълна на вируса заради Омикрон. Испанският министър-председател Педро Санчес въведе носенето на маски за лице на открито още на Бъдни вечер в опит да овладее напрежението, което означава, че туристите са длъжни да носят маски. Те не са задължителни по време на тренировки, на плажа или в басейна.

САЩ облекчиха ограниченията си за пътуване в началото на ноември, преди да се появи Омикрон. Повечето напълно ваксинирани чуждестранни граждани могат да влязат в САЩ, но преди да се качат на самолета, ще трябва да покажат отрицателен тест, направен поне предишния ден. Хората, които не са ваксинирани, трябва да носят маски на закрито. Задължително е носенето на маски и в самолети, автобуси, влакове и други форми на обществен транспорт, пътуващи до, в или извън САЩ, както и на закрито в транспортни центрове като летища и гари.

Франция допуска пътници само по съществени причини – по работа и по причини, които не могат да бъдат отложени. Носенето на маски е задължително и на открито, и на закрито. В Италия независимо дали са ваксинирани или не, при пристигане в страната по въздух, суша или море, може да подлежи на произволно тестване за COVID-19. Хората, които са ваксинирани и с отрицателен PCR тест няма да подлежат на карантина.

Пътуващите са длъжни да носят маска при ползване на обществен транспорт, и да спазват разстояние. От октомври културните обекти работят на пълен капацитет, включително театри, кина и концертни зали. Хората, пътуващи до Гърция, ще трябва да попълнят формуляр за местонахождението си, и да представят отрицателен PCR или негативен антигенен тест. В отговор на разпространението на Омикрон правителството отново въведе задължителното носене на маски на открито. В обществения транспорт и магазините се изисква поставянето на две маски. На втория и четвъртия ден след пристигането в страната туристите трябва да си направят PCR тестове.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати