Събития Турагенции

Седем туроператора ще представят България на изложението в Мадрид

   
Седем туроператора ще представят България на изложението в Мадрид

В периода 19-23 януари 2022 г. в  Мадрид, Испания ще се проведе 42-то издание на международното туристическо изложение FITUR, на което Министерството на туризма организира националното представяне на България. На националния щанд, освен министерството, ще се представят седем туристически компании, съобщиха за TravelNews от ведомството. Това са туроператорите „Уърлд Синерджи Травъл България“ ООД, „Тандем Травел“ ООД, „Май Стори Травел“ ЕООД, „Пенгуин Травел“ ЕООД, „Филиптур  1“ ООД, „Глория Турс“ ООД, „Александър Тур Къмпани“ ООД и две общини - Столична Община чрез общинското предприятие „Туризъм“ и Велико Търново чрез „Царевград Търнов“ ЕООД.

Участието на изложението има за цел имиджово представяне на България,  привличане на нови клиенти и повишаване информираността на посетителите относно разнообразните възможности за туризъм, разширяване на пазарните позиции и осъществяване на контакти с чуждестранни туроператори и агенции за включване на страната в програмите им за 2022 г. както и тяхното обогатяване. Министерството на туризма организира представянето на щанд от 100 кв. м. на изложението FITUR 2022 г. Най-голям интерес от професионалистите и общата публика има към културния туризъм, еко туризъм и обиколни турове на България.

Акцентът на българското участие ще бъде културен туризъм и балнео, спа и уелнес, както и промотирането на България като целогодишна туристическа дестинация с древна култура, богата на исторически и архитектурни паметници, минерални източници, красива и съхранена природа и вкусна храна. Поради значимостта на FITUR за българския туристически пазар, страната ни присъства постоянно на него с информационен щанд. Представянето спомага за популяризирането на новостите в туризма и за укрепване позициите на България като туристическа дестинация на пазар Испания.

Събитието e отворено първите три дни само за професионалисти от туристическата индустрия, а през останалия период – както за професионалисти, така и за общата публика. Това е едно от най-значимите туристически изложения в света, на което участват най-големите испански туроператори и туристически агенции. През 2021 г. изложителите на FITUR бяха повече от 5 000 от 55 страни, а посетителите – 62 000, от които 42 000 професионалисти и 20 000 обща публика. Международният форум има за цел да допринесе за рестарта на туризма в този труден момент и превръща FITUR в събитие от особено значение за възстановяването на туристическата индустрия, като провеждането му ще стимулира секторите и отраслите, свързани с туризма.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати