Новини Събития

Камбоджа е домакин на най-големия форум за туризма в Югоизточна Азия

   
Камбоджа е домакин на най-големия форум за туризма в Югоизточна Азия

Камбоджа е домакин на 40-тия туристически форум ATF 2022 на страните от Югоизточна Азия (ASEAN). Събитието ще се проведе в най-големия местен курорт Сиануквил от 16 до 22 януари 2022 г. в Sokha Beach Resort под надслов „ASEAN - Общност на мир и споделено бъдеще“. Форумът ще посрещне 350 делегати от 27 държави и за първи път от началото на пандемията ще се проведе физически на живо. Сред участниците ще бъдат туристически лидери и официални лица, международни купувачи, изложители, медии, както и търговски посетители и туристи. TravelNews ще отрази на място събитието със специален пратеник.

Официалните срещи имат за цел да насърчат възстановяването на туризма в страните от Югоизточна Азия и до постигането на по-устойчиво бъдеще в региона. „От името на Министерството на туризма на Камбоджа за мен е чест да обявя официално, че страната е готова да бъде домакин на туристическия форум на ASEAN 2022 (ATF 2022) в Сиануквил. Този крайбрежен град се превърна във водещ международен и национален център на търговията, търговията и туризма. Той е и един от най-разнообразните в културно отношение и динамични населени центрове в Камбоджа. Тъй като здравето на гостите е нашата най-голяма грижа, ние съставихме план за безопасно възстановяване на туристическия сектор чрез строги хигиенни предпазни мерки, за да предотвратим разпространението на COVID-19 и да вдъхнем увереност сред нашата общност“, каза д-р Тхонг Кхон, министър на туризма на Кралство Камбоджа.

Туристическият форум ATF 2022 е съвместно регионално усилие за популяризиране на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (ASEAN) като една туристическа дестинация. Това годишно събитие включва всички сектори на туристическата индустрия на 10-те държави - членки: Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Мианмар, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам. Форумът е създаден през 1981 г. Всяка година домакинството се сменя между страните-членки, а през 2022 г. се навършват 40 години от неговото основаване.

На 15 ноември 2021 г. Камбоджа отново отвори врати за напълно ваксинираните чуждестранни туристи в рамките на кампания за безопасен туризъм, което е стъпка към възстановяване и устойчивост на туризма в региона на ASEAN и извън него. Според статистиката на местното Министерство на здравеопазването, повече от 90% от 16-милионното население на Камбоджа, е напълно ваксинирано срещу COVID-19 към 10 януари 2022 г.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати