Събития

Банско получи титлата Най-добър ски курорт на България 2021

   
Банско получи титлата Най-добър ски курорт на България 2021

За 9-a поредна година Банско е “Най-добрият ски курорт на България”. Това бе определено от най-високата инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди (World Ski Awards) след анонимно гласуване, което продължи от месец май до декември, 2021 год.

В онлайн състезанието се включиха над 200 курорта от 5 континента. Повече от 2,4 милиона клиенти и професионалисти в областта на туризма от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което превръща класацията в най-голямата и представителна за бранша.

Още едно отличие от Световните ски награди идва в Банско: “Най-добър ски хотел на България” този път е Lucky Bansko Spa & Relax. 
За седми път пък “Най-добрият Бутиков ски хотел в България” е Алпин в Боровец, а призът “Най-добро ски шале на България” бе присъден на Вила Гела в Смолян. 

“За нас е радост, чест и отговорност да поддържаме най-високото качество на услугата, която предлагаме на нашите гости. Мисля, че все повече българи оценяват това. Пистите в ски зона Банско се обработват от професионалисти, част от които работят на зимните Олимпиади! Мисля, че това е красноречив пример за качеството, което предлагаме. Освен това тази година метеорологичните условия в Пирин са отлични, а ние работим при спазване на всички противоепидемични мерки”, каза маркетинг директорът Иван Обрейков.

Световните ски награди (World Ski Awards) стартират през 2013 г., а организаторите са си поставили за цел да повишат стандартите в ски индустрията, като отличават ежегодно организациите, които са лидери в своята област. Методологията за гласуване е ясна: гласовете се подават от професионалисти, работещи в ски индустрията, потребители на услугата, туроператори, агенти и медии. Гласуването се изпраща онлайн на уебсайта на World Ski Awards.

Ски туризмът представлява жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона пътувания на скиори се извършват всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които предлагат над 6 милиона хотелски легла.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати