Оферти

Екскурзия до Чили и Великденски остров, с Патагония за Великден

   
Екскурзия до Чили и Великденски остров, с Патагония за Великден

Програма:
 
1 ДЕН
18.04.2022 Среща в 12:00 ч. на летище София, Терминал 2. В 14:05 ч. - полет София - Лондон с “British Airlines”. Пристигане в Лондон в 15:40 ч. В 22:00 ч. - полет Лондон - Сантяго с “British Airlines”.
 
2 ДЕН
19.04.2022 Пристигане в Сантяго де Чили в 09:35 ч. сутринта (местно време). В 14:55 ч. - полет Сантяго де Чили - Пунта Аренас, Патагония. В 18:17 ч. - кацане на летището в Пунта Аренас. Трансфер до хотел. Нощувка в Пунта Аренас.
 
3 ДЕН
20.04.2022 Закуска. Посещение на пингвинска колония при фиордите Сено Отуей, където от ноември до март могат да бъдат видяни множество магелански пингвини, а през останалото време и патагонски лисици и нандус (пампа-щрауси). Като алтернатива, по време на разможителния период на магелановите пингвини или при лошо време се посещава щраусова ферма. Нощувка в Пунта Аренас.
 
4 ДЕН
21.04.2022 Посещение на Националния парк „Торес дел Пайне” Сух пакет. Рано сутринта отпътуване към Пуерто Наталес /около 3 часа/. Веднага след пристигането, посещение на Националния парк. Без съмнение „Торес дел Пайне” е връхната точка на всяко пътуване до Патагония. Паркът е наименуван на три стръмно извисяващи се в небето планински върхове. Според метеорологичните условия ще имате възможност да предприемете няколко малки туристически излета. Нощувка в Пуерто Наталес.
 
5 ДЕН
22.04.2022 Светът на глетчерите в Патагония Закуска. Целодневно пътуване с лодка през „Фьорда на последната надежда” и преминаване покрай сензационния глетчер Балмаседа. В края на фиорда – разходка пеша до подножието на глетчера Серано. Типично чилийски обяд. Нощувка в Пуерто Наталес.
 
6 ДЕН
23.04.2022 Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго Закуска /или сух пакет/. Пътуване от Пуерто Наталес до Пунта Аренас. В 15:55 ч полет Пунта Аренас Сантяго де Чили. Пристигане в столицата Сантяго де Чили в 20:10 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили.
 
7 ДЕН
24.04.2022 Закуска. До обяд - свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г.След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Сантяго де Чили.
 
8 ДЕН
25.04.2022 Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, часовникът от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Вечерта по желание - вечерна обиколка на града. Нощувка в Сантяго де Чили.
 
9 ДЕН
26.04.2022 Закуска. Трансфер до летището и в 09:30 ч. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 12:55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този след обяд ви предстои полудневна екскурзия, включваща: посещение на Аху Тахай, Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Нощувка в Рапа Нуа.
 
10 ДЕН
27.04.2022 Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник. Продължавате към Аху Тонгарики, където се намира най – голямата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуа.
 
11 ДЕН
28.04.2022 Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рапа Нуа.
 
12 ДЕН
29.04.2022 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 14:55 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 21:25 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили.
 
13 ДЕН
30.04.2022 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16:30 ч. самолетен полет Сантяго де Чили – Лондон с “British Airlines”.
 
14 ДЕН
01.05.2022 Кацане в Лондон в 09:50 ч. В 16:45 ч. - полет Лондон – София. Пристигане на летище София в 21:50 ч.
 
Повече информация можете да намерите тук.


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати