Анализи Новини

Туристите търсят нови и вълнуващи дестинации

   
Туристите търсят нови и вълнуващи дестинации

Туристи от САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Япония и Сингапур се надяват през 2022 г. да бъдат изкушени от нови и вълнуващи дестинации след 2 години рестрикции и ограничени пътувания. Това показва изследване на Tripadvisor, направено съвместно с британската маркетингова компания Ipsos Mori.

Една трета от анкетираните признават, че пътуването до непозната дестинация е много по-важно отпреди пандемията. Най-приключенски настроени са жителите на Сингапур – 49% искат да открият нови светове, на Австралия – 46%, и САЩ – 41 на сто.

Допитването разкрива, че трите най-важни фактора за бъдещите им планове са новите вълнуващи преживявания, да опознаят историята и културата на други народи и да се „потопят“ в атмосферата на непознати страни. Проучването на Tripadvisor Travel, цитирано от PhocusWhire, сочи, че за 44% от запитаните сингапурци, 38 на сто от австралийците и една трета от англичаните и американците е важно да се отдадат на „автентични местни преживявания“ през 2022 г.

30% от анкетираните са отговорили, че искат да бъдат ангажирани с максимален брой дейности по време на престоя си в непознатата дестинация. Една пета от тях са заявили, че планират да правят много повече обиколки с екскурзовод , отколкото преди пандемията. Една четвърт от запитаните са готови да инвестират повече в екскурзии и почивки, отколкото през 2019-а. По тази причина Tripadvisor заключава, че средните разходи за пътувания най-вероятно ще надхвърлят предпандемичните нива – американците са готови да похарчат с 29% повече, а австралийците – с 19 на сто, спрямо 2019 г.

Изследването на нагласите на 2000 потенциални туристи от всеки един от петте пазара е направено от Ipsos Mori чрез онлайн анкета през ноември 2021 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати