Хотели

Хотел Metropolitan Sofia става част от групата Radisson

  20.01.2022 09:53  
Хотел Metropolitan Sofia става част от групата Radisson

Столичният хотел Metropolitan ще стане част от веригата Radisson Hotel Group. Присъединяването ще се осъществи през първото тримесечие на годината. Така хотелът в София ще стане втория хотел след Imperial Plovdiv, който става член на Radisson Individuals – марка, която предлага на независими хотели и местни вериги възможността да бъдат част от Radisson Hotel Group. Така те имат достъп до международния опит на групата, като същевременно запазват своята идентичност.

„Столицата на България е важен за бизнес пътуванията и почивките център. Затова сме щастливи да разширим портфолиото си в София. Хотел Metropolitan е с висок рейтинг и успешно ще се впише към нарастващо присъствие на Radisson Individuals в Източна Европа“, изтъква Дейвид Дженкинс, вицепрезидент, който отговаря за бизнес развитието на групата.

Metropolitan Hotel Sofia разполага с 201 стаи и апартаменти, четири конферентни и шест заседателни зали с капацитет до 220 души. Стратегическото му местоположение – до Интер Експо център и до офисите на редица международни компании, на 10 минути път с автомобил от летище София и на 8 км от историческия център на София, го прави изключително привлекателен за бизнес посещения и туризъм.

Присъединяването към "семейството на Radisson Hotel Group е стратегически ход, който ни позволява да разширим глобалния си обхват, да подобрим професионалните си възможности и да се адаптираме към растящите нуждите на клиентите", коментират на свой ред собствениците на Metropolitan - Драгомила Вълканова и Искрен Миланов