Новини Хотели

Световната хотелска верига Hyatt влиза в Правец голф и СПА ризорт

   
Световната хотелска верига Hyatt влиза в Правец голф и СПА ризорт
Хотел Правец голф и СПА ризорт ще оперира под бранда Hyatt

Хотел „Правец голф и СПА ризорт“ става част от световната хотелска верига Hyatt Regency през 2023 г., съобщи международната компания. Новото име на комплекса ще бъде Hyatt Regency Pravets Resort, обясниха за TravelNews от хотела. През тази година той ще бъде основно ремонтиран. Веригата Hyatt ще бъде с втори обект в България след отварянето на Hyatt Regency Sofia през 2020 г.

„Правец голф и СПА ризорт“ е представен засега на сайта на Haytt без бранда. Съобщава се, че е разположен на брега на езерото в Правец и е на един час път с кола от София. Луксозният курорт е идеалната дестинация както за почивка, така и за бизнес пътувания. Гостите могат да се насладят на луксозната атмосфера във всяко кътче на курорта, от съвременните стаи до голф игрището Championship с 18 дупки, проектирано от Питър Харадин. Курортът предлага 242 модерни стаи, СПА център, гурме ресторанти и конферентен център до 500 места.

„Pravets Resort изгради своето име и се наложи като предпочитана дестинация за MICE организаторите на българския пазар. С помощта на Хаят се надяваме да излезем и на международния такъв и така да направим следващата стъпка. Това ще е успех не само за Правец, но и за България, която незаслужено отсъства от международните календари на събития и не е в дневния ред на големите организатори. Нашата цел е да предложим същото безкомпромисно качество на услугата и световен стандарт, но в условията на извънградски курорт", заяви за TravelNews Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на "Терра Тур сервиз" ЕООД, която е компанията собственик на "Правец ризорт".
След старта на Хаят Риджънси София, Хаят бяха нашият логичен избор и за хотела в Правец, не само заради отличното ни сътрудничество досега, но заради възможните синергии между двата хотела, които се намират на по-малко от час разстояние един от друг. Съвместните инициативи предстоят не само в областта на търговията и маркетинга, но и за административно управление, доставки, човешки ресурси. И двете страни – Тера Тур Сервиз и Хаят – споделяме мнението, че на базата на два хотела, с общо над 400 помещения и персонал от над 300 души, можем да постигнем още по-голяма ефективност и резултати, допълни Тодоров.
Предстои съществен ремонт на Pravets Resort, който отложихме заради трудностите, които създаде на туристическата индустрия пандемията от Ковид – 19 и датата на започването му е 01.03.2022 г. По време на този ремонт ще приведем хотела в съответствие с изискванията и стандартите на Хаят Риджънси. След неговото завършване и приемането на хотела от веригата в края на 2022 година, официалното име ща бъде Хаят Риджънси Правец Ризорт. Резултатът ще е цялостно обновление на хотелските стаи, нова концепция за ресторанта и бара, ресторант със специална кухня, нощен бар, разширен и обновен конферентен блок. Надяваме се да изненадаме приятно както нашите традиционни гости, така и тези, които тепърва ще открият красотата на този край", каза Лъчезар Тодоров.
"Терра Тур сервиз" ЕООД прекрати дългогодишното си сътрудничество с друга голяма международна хотелска верига RIU през 2021 г., от която беше част и „Правец голф и СПА ризорт“. Партньорството с RIU в другите хотели на българската компания - Riu Helios Bay в Обзор, Riu Helios, Riu Helios Paradise и Riu Palace Sunny Beach в Слънчев бряг ще продължи до края на 2022 г. С веригата SUNEO Helios Beach в Обзор изтече в края на 2021 г.

“Тера Тур Сервиз” е собственост на “Агрохолд” АД и се управлява от Васил Златев, баща на бившия генерален директор на “Лукойл България” Валентин Златев.

Световната верига Hyatt Hotels Corporation е една от най-големите в света и е основана през 1957 г. в САЩ. Седалището се намира в Чикаго. Към 2021 г. в портфолиото на групата влизат повече от 1000 хотела в 69 държави на шест континента. Тя придоби Apple Leisure Group през миналата година, като добави още 96 хотела в 10 държави. Веригата разполага с 19 собствени бранда, под които работи в различни сегменти - Park Hyatt, Miraval, Grand Hyatt, Alila, Andaz, The Unbound Collection by Hyatt, Destination by Hyatt, Hyatt Regency, Hyatt, Hyatt Ziva, Hyatt Zilara, Thompson Hotels, Hyatt Centric, Caption by Hyatt, JdV by Hyatt, Hyatt House, Hyatt Place, UrCove, Hyatt Residence Club. Под нейната шапка са още AMR Collection, в които влизат Secrets Resorts & Spas, Dreams Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas, Zoëtry Wellness & Spa Resorts, Alua Hotels & Resorts и Sunscape Resorts & Spas.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати