Новини Събития

Христо Проданов: Имаме 100 000 резервации за следващите две седмици

   
Христо Проданов: Имаме 100 000 резервации за следващите две седмици

Имаме около 100 хиляди резервации за следващите две седмици, но призовавам да има строг контрол. Трябва да има доказателство, че всеки човек, който стъпва на територията на страната е здрав. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов в "Лице в лице" по bTV. Той каза още, че някои хора са си извадили и платили визите за у нас.

"Изискванията, които са за всички граждани от ЕС, трябва да важат и за другите дестинации. Да - строг контрол, но в никакъв случай затваряне. Това е логично. Ние не сме във фаза, в която болните да са в няколко региони и да ги ограничим. Болните са из целия свят и дори да затвориш някоя страна - не помага. Помагат стриктните мерки. Битката е в това здравната система да издържи", каза Проданов.  

"Засега сезонът върви доста добре. Ако няма някаква извънредна ситуация с ковид, нещата ще бъдат добре. Още не може да стигне нивата от 2019 година, но сезонът е по-добър от предходния", обясни министърът на туризма.

"Много добър подход от МЗ беше да пуснат предварително заповедта, за да може браншът да каже забележките си. Изключително малко анулации има. Имаме и дипломатическо напрежение, защото наши колеги от Израел казаха, че не искат да бъдат третирани като втора или трета ръка хора, защото вече са на четвърта игла и са по-ваксинирани от много други страни в ЕС. Казаха, че ще ни сложат в черния списък и България няма да се ползва като туристическа дестинация", разкри той.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати