Новини Турагенции

Абакс предлага оригинален поклоннически тур в Египет

   
Абакс предлага оригинален поклоннически тур в Египет
Синайският манастир \"Св. Екатерина\" е православен и привлича много християни

Шарм ел Шейх е курорт в Египет, който все повече набира популярност сред българските туристи. Коралови рифове, богат морски свят и луксозни
хотели, това са само част от нещата, с които се слави районът. И въпреки всички тези богатства, една програма предизвика огромен интерес още с обявяването си, а именно ,,Поклоннически тур в Шарм ел Шейх". От туроператора „Абакс“ обясниха, че това се дължи на две основни причини - на първо място невъзможността за посещение на Израел (основен религиозен център), както и на лесния достъп до Египет. Българите могат да резервират през туристическите агенции в цялата страна, обясни за TravelNews Мартина Найденова, маркетинг мениджър на компанията. „Абакс“ е единственият голям туроператор у нас, който не работи директно с клиенти, а чрез агенти.
Към момента е обявена само една дата - 19.02.2022 г., а цените започват от 1879 лева. Пътуването се състои от 4 нощувки в Кайро, 1 нощувка в Шарм ел Шейх, 1 нощувка в района на манастира ,,Св. Екатерина" и 1 нощувка в района на Аин Сохна. Настаняването е в петзвездни хотели с изпитано качество, които гарантират всички необходими удобства.
В сумата са включени още чартърен полет София-Шарм ел Шейх - Кайро - София с European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж; трансфер летище – хотел – летище; транспорт по цялата програма с климатизиран автобус, всички входни такси по описаните обекти и два обяда.
По време на програмата туристите ще успеят да се запознаят с някои от най-важните места за християнството не само в Африка, а и в световен мащаб. Заедно с най-добрите екскурзоводи за дестинацията, ще обиколят Синайския манастир ,,Света Екатерина", връх ,,Св. Пророк Мойсей" и параклиса ,,Десетте Божи Заповеди", православния девически манастир ,,Седемте девици", манастирите ,,Св. Павел Тивейски" и ,,Св. Антоний Велики" и още много забележителности.
Несъмнено има няколко задължителни части при всяко пътуване до Египет и това са Египетските пирамиди в Гиза, Сфинкса и Египетския музей. Тези три забележителности крият в себе си тайните на древната египетска цивилизация и са изключително културно и историческо богатство. Задължително трябва да бъдат посетени поне един път в живота и именно поради тази причина “Абакс” ги добавя в програмата си. Това я прави изключително подходяща за туристи, които за пръв посещават Египет.
Включен е и пакет за максимална сигурност - медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от «Евроинс», с покрит риск за COVID-19 и застраховка отмяна на пътуване с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. Не влизат PCR тестове на тръгване и на връщане, но се предлагат такива на цена от само 50 лв. на човек.
Шарм ел Шейх е най-популярният и най-престижният курорт на Египет, което го прави идеален за луксозен отдих. С поклонническия тур може да си подарите незабравима почивка и се докоснете до духовната си странна.


Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати