Новини Събития

Shaggy ще участва в SPICE Music Festival 2022

  24.01.2022 13:57  
Shaggy ще участва в SPICE Music Festival 2022

Shaggy заедно със своята група се включва в SPICE Music Festival. В Бургас той ще направи 90-минутно шоу в съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас. Публиката на най-голямото музикално лятно събитие ще чуе “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”.

Shaggy получава седем номинации за наградите ГРАМИ и се преборва за две от тях – за „Най-добър албум“ през 1996 и „Най-добър албум“ през 2019 (за албума 44/876, в който си партнира с британската поп икона Стинг). Издава 15 албума, от които продава над 30 милиона копия; има сертифициран диамантен албум – Hotshot (2000 г.); шестнадесет сингъла в Топ 40 - девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до № 1. И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото до момента не може да го спре да създава нова музика.

„В последните си албуми умишлено се връщам към класическия Shaggy – музика, която обединява хората по света“ – споделя реге иконата и добавя: „Знаете какво ще се случи на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас, нали? И аз също ще бъда там – очаквам ви на SPICE Music Festival!“

SPICE Music Festival ще предложи това лято 20 световни изпълнители, две сцени и три незабравими дни. Ще участват и  Gipsy Kings с „Bamboleo”, "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California",Arash, който е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл за феновете си в България, по време на който ще чуем и емблематичните му хитове, превзели топ класациите в Европа и света - „Boro Boro“, „Temptation“, ”Broken angel”, “Angels Lullaby”, “Dooset Doram” и много други.

За първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те „Macarena“ – Los del Rio, както и авторите на другите вечни футболни хитове – „Samba de Janeiro“ – Bellini и „Carnaval de Paris“ – Dario G.

Освен тях, за първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft, евроденс проекта „Magic Affair“, DJ SASH с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години – „Ecuador“ и испанският изпълнител Chimo Bayo.

На Диско сцената на фестивала ще се качат KAOMA, както и Fab Morvan от MILLI VANILLI, The Weather Girls с вечния им хит „It’s Raining Men“, Ottawan с „Hands Up“, „D.I.S.C.O.” и Boney M.Xperience. В програмата на SPICE Music Festival ще се включи и на един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на „M People“ Хедър Смол.

Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас.