Транспорт

Отмениха всички полети на летище Истанбул заради лошо време

   
Отмениха всички полети на летище Истанбул заради лошо време

Всички полети до и от летището в Истанбул бяха временно прекратени в понеделник поради обилен снеговалеж в града, съобщиха местните медии. Много други части на Турция имаха затруднения с транспорта поради лошото време.

Властите спряха полетите на летището в Истанбул до 18 часа местно време, съобщи обществената телевизия TRT Хабер. От турския националнен авиопревозвач (THY) по-рано обявиха, че днес се отменят 36 полета до и от летище Истанбул и 31 на летището Сабиха Гьокчен в азиатската част. 

Сутрешния полет до и от София също беше отменен, като за вечерния полет от авиокомпанията съветва пътниците да проверят статуса му преди да отидат на летището. 

Отмениха всички полети на летище Истанбул заради виелиците СНИМКИНовиниИнформация
Нискотарифната авиокомпания Пегасус заяви, че е отменила близо 50 полета, пристигащи или заминаващи от летище Сабиха Гьокчен. Полетите от това летище се наложи да бъдат намалени с 15% в днес поради лошите метеорологични условия, се казва в изявление на летищния оператор HEAŞ.

И THY, и Пегасус отмениха десетки полети и през уикенда, тъй като обилните снеговалежи и виелиците в Турция предизвикаха хаос в трафика и нарушиха пътуването.

Превозните средства и тежките машини работят, за да поддържат пътищата отворени, но властите предупредиха жителите да не пътуват без належаща причина. Очакват се снеговалежите да продължат и през следващите дни.

Турската служба за бедствия и извънредни ситуации (AFAD) съобщи, че 4603 души са блокирани в цялата страна и че екипите за спешна помощ са им доставили хиляди пакети с храна и напитки, добавяйки, че 6750 души са били откарани в общежития в седем провинции в цялата страна.

Отмениха всички полети на летище Истанбул заради виелиците СНИМКИНовиниИнформация
Две магистрали, свързващи Истанбул със столицата Анкара, бяха отворени отново в понеделник след като бяха затворени с часове.

Усилията за почистване на снега позволиха възобновяването на движението по магистрала Д-100 рано в понеделник. Трансевропейската магистрала, свързваща Одрин, Истанбул и Анкара (TEM) беше отворена отново няколко часа по-късно.

 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати