Анализи

Хотелите в САЩ ползват все повече роботи

   
Хотелите в САЩ ползват все повече роботи

Недостигът на служители в определени сфери кара все повече хотели в САЩ да използват роботи, пише Insider. Роботите, създадени от Savioke, могат да доставят храни, напитки и други вещи на гостите на хотелите, информира Fox Business.

Главният изпълнителен директор на Savioke Стив Казънс казва, че роботите позволяват на хотелския персонал да се съсредоточи върху по-важните задачи, като например работата на рецепция.

Бизнесите в много индустрии продължават да се оплакват от недостиг на служители. Част от тях компенсират това с повишаване на заплащането или намаляване на работното време.

„Ако мениджърите на хотела доставят поръчките по стаите, това не продава стаи и не осигурява приходи. По-важно за тях е да останат на рецепцията", казва още Казънс.

Според сайта на компанията роботите могат да са на разположение по 24 часа в денонощието, като също така не е нужно и да получават бакшиши за услугите, които извършват. Според Казънс роботите няма да заместят служителите в хотелите, а просто дават допълнителна възможност, с която собствениците на бизнесите да си помогнат при липсата на достатъчно хора.

Поръчки за роботи има от хотели от Ню Йорк до Калифорния, или иначе казано - от цялата страна. Според сайт на компанията роботите са прости за управление и приятелски настроени.

Част от ползвателите обаче са на мнение, че роботите за момента отбягват клиенти, говорещи прекалено много или такива, окичени с бижута.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати