Новини Турагенции

Без Covid тестове за ваксинирани и непълнолетни, пристигащи в Англия

   
Без Covid тестове за ваксинирани и непълнолетни, пристигащи в Англия

От 11 февруари от пристигащите в Англия от чужбина няма повече да се изисква да правят тестове за Covid-19, ако са напълно ваксинирани. Британският министър на транспорта Грант Шапс обяви в парламента големи облекчения на режима на международни пътувания.

Напълно ваксинираните пътници няма да правят тестове при пристигане, но мерките са облекчени и за неваксинираните, които ще правят тест само на втория ден.

От неваксинираните ще се изисква и PCR тест преди отпътуване. Всички до 18 години попадат в графата на напълно ваксинираните.

Всеки, който пристига в Англия, независимо от васкинационния статут, ще трябва да попълва формуляр за локация. Според Грант Шапс формулярите ще бъдат опростени и по-лесни за попълване.

Останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – досега следваха Англия по отношение на разпоредбите за пътуване, но по принцип те имат своя политика по отношение на пандемията.

Туристическата индустрия и авиацията приветстваха отпадането на ограниченията, а компаниите, които са ангажирани в тестването, заявиха, че правителството избързва с облекчаването на мерките.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати