Новини Транспорт

Полетите на летището в Истанбул бяха възобновени след снежния хаос

   
Полетите на летището в Истанбул бяха възобновени след снежния хаос

След два дни на сериозни проблеми заради силния снеговалеж летището в Истанбул до голяма степен възобнови полетите днес, потвърди пред ДПА фирмата оператор IGA.

Две от трите писти на летището са напълно изчистени от снега. Фирмата очаква операциите да бъдат възобновени в пълен капацитет по-късно в срядa. Не се очакват нови отменени полети, но на пътниците се препоръчва преди заминаване да влязат в контакт с авиокомпанията, с която ще пътуват, заяви служителят.

Националният превозвач "Търкиш Еърлайнс" посъветва и пътниците на по-малкото летище "Сабиха Гьокчен" в азиатската част на града да влязат в контакт с техните авиолини преди заминаване.

Летището в Истанбул, основен международен транспортен възел, бе временно затворено в понеделник заради снежна буря. Много пътници бяха блокирани и трябваше да прекарат нощта в терминала. Някои социални медии споделиха снимки на пътници, които спят на пода и протестират, настоявайки за стая в хотел.

Очаква се снеговалежът да намалее в 16-милионния град, но метеоролозите предупредиха за заледявания, скреж, лоша видимост и силен снеговалеж в азиатската част на Турция.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати