Новини Турагенции

Първи чартър тръгва утре за Кения

  28.01.2022 11:25  
Първи чартър тръгва утре за Кения

В събота (29 януари 2022 г.) тръгва първият исторически чартър от България за Кения. Той е организиран от туроператора “Абакс”, съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Полетът ще бъде изпълнен от авиокомпанията "European Air Charter”. На него ще има и 40 представители на туристически агенции от цяла България, които отиват на инфо тур. Предвижда се всеки месец по един полет до април включително. До момента директни линии между двете страни не са осъществявани. През миналата година имаше няколко опита за полети до Кения, но заради пандемията не се събираха достатъчно туристи.

Най-после български туроператор и авиокомпания правят африканското сафари достъпно. Добавяме и плажове, по-добри от тези на Занзибар, подчерта Пасев. Кения е по-цивилизована и по-уредена от Танзания. Страната предлага идеалния баланс между суровата земя и усмихнатите и приветливи хора, които ще се погрижат пътуването наистина да е незабравимо. Уникалното в Кения несъмнено са животните. Слонове, лъвове, хипопотами, жирафи и много други представители на кенийските савани могат да бъдат видени в естествената си среда на фото сафарито, което „Абакс“ организира. Туроператорът предлага също и гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие, екскурзия до Момбаса, морско сафари и много други вълнуващи дейности.

„Кения е чудесна начална сафари дестинация. Мястото е идеално за запознаване на туристите с източноафриканската култура. Невероятните хотели на брега на Индийския океан ще накарат всеки да се влюби в мястото”, каза Пасев.

Цените започват от 2583 лв. на човек за 7 нощувки с all inclusive в зависимост от категорията на хотела. В сумата влизат още самолетен билет, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен, трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с „Евроинс“, застраховка отмяна на пътуване, представител на туроператора с български език за целия престой. Цената не включва фото сафари и екскурзии. Входната виза за Кения също е отделно.

“Кения все още е непозната дестинация за много българи, но истината е, че луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите”, споделя Пасев. Туроператорът работи с 4 хотела от най-добро качество в държавата. Кения е една от най-изгодните екзотични дестинации в момента. Качеството на облсужването и преживяваванията биха били на много по-високи цени в някои от известните туристически дестинации.  

“Съотношението цена-качество е това, което наистина привлича туристи към програмата. Постарали сме да превърнем Кения в достъпна дестинация за българите”, допълва Георги Пасев.  

Кения е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Преживяването ще ви отведе в същинска картина от документален филм на National Geographic - пред вас ще се разкрият зебри, жирафи, лъвове и други в естествения си хабитат. Тя е оживена и впечатляваща държава с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни ястия като угали (царевично ястие) и ирио (пюре от картофи и грах) и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

Подарете си незабравимо усещане за началото на 2022 г. Няма нищо по-хубаво от ново пътуване, особено ако дестинацията е толкова вълнуваща. Кения е уникално място, което предлага единствени по рода си атракции. Всеки любител на природата ще се наслади на величествените животни, спиращите дъха гледки и неописуемия лукс!

Йоана Шомова