Новини Хотели

Несебър ще посреща туристите с по-зелена алея

   
Несебър ще посреща туристите с по-зелена алея

Несебър ще посреща от лятото туристите с нов вход. С променената визия ще се постигне усещането за курортен град още с влизането в него с автомобил, велосипед или пеша. Това ще стане с реконструкция на пешеходната зона в началото на ул. “Хан Крум”, която води и към Слънчев бряг.

Общината вече е започнала ремонта, като за начало бяха отстранени старите и изсъхнали дървета, които представляват и опасност за пешеходците. На тяхно място ще бъдат засадени нови и крайпътното озеленяване ще бъде възстановено. В последните месеци местната администрация предприе сериозни стъпки към осъществяване на плановете си за зелен пояс в селищата на общината, където бяха засадени 1700 дървета, подходящи за местните условия. “Народът е казал: какъвто е входът, такъв е и домът. Искаме да покажем Несебър в най-добрата му светлина още на влизане”, заяви кметът Николай Димитров. 

Плановете за ремонт по ул. “Хан Крум” включват още изграждане на комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти и оформяне на зони за отдих, където ще се монтират пейки. “С велоалеята на входа ще се осигури и директна връзка с колело от кв. “Черно море”, където трасето за велосипедисти вече е изградено”, допълни кметът. Преди дни той обяви, че започва и ремонт на старата мелница на входа на провлака за Стария град, която е от емблемите на Несебър. “Очакваме по-силен сезон от миналогодишния и се подготвяме дойстойно да посрещнем туристите”, заяви Димитров. 

Според туроператори надеждата за по-пълни курорти идва от записванията на английския пазар. Миналато лято британците замразиха чартърната си програма до Южното Черноморие заради пандемията, но сега отново се наблюдавал голям интерес за почивки в България, включително и от ирландските летовници. За тези туристи Слънчев бряг и Несебър са предпочитаните дестинации. “Ако не се случи нещо непредвидено, тази година затворени хотели в Слънчев бряг няма да има”, твърдят от бранша. Засега неясноти имало на руския и украинския пазар заради кризата между двете държави.

Размине ли се войната, ще се радваме на много туристи, казват хотелиерите. На 22 февруари в Бургас ще се обсъжда откриването на въздушна линия до Белград, която ще е основна тема на регионален форум за авиосвързаност и туризъм. Идеята е със самолет до сръбската столица от морето да се лети целогодишно. Бургас и регионът били избрани от организаторите като интересна дестинации и извън сезона за сръбските туристи, които още пазят спомени от 90-те, когато пълнеха курортите по Южното Черноморие. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати