Новини Събития Турагенции

Гърция обяви начало на туристическия сезон от 1 март

   
Гърция обяви начало на туристическия сезон от 1 март

Гърция разгласи начало на туристическия си сезон още от 1 март. Първите данни са за засилен интерес към Гърция за новия туристически сезон, макар към момента настоящите ограничения. От 1 март са първите резервации, а се чака и сезонът да е по-дълъг.
За внезапно нарастване на ранните резервации заяви министърът на туризма Василис Кикилиас. Той сподели и, че туристическия колос TUI ще удвои броят на идващите гости, които ще дойдат в Гърция през тази година, а точно: повече от 3 милиона туристи.
"Тези същите ранни резервации преди Коронавирус бяха завършили към този момент, само че тази година не е по този начин. Заради фериботите, спомагателни проби, пък и трябваше да се преценяват с часовете, в които е изработен пробата. Може би поради това за островите, до които се стига с ферибот, има огромен спад ", съобщи Дарина Стефанова, притежател и шеф на Planet Travel Center, предава.
През тази година се чака рекорден брой идващи круизни кораби в страната, а нарастването на този туризъм за Северна Гърция е с 300%. "Халкидики е най-търсен от клиентите от Балканите, а Миконос е номер едно за търсенето на огромен разкош. Гърция е най-безопасната дестинация в Европа, даже и по време на пандемията ", сподели Павлос Климатцакис, притежател на Klimatsakis P. Travel.
"Халкидики е най-търсената, тъй като е най-близка дестинация. Вече има огромен интерес към Парга и тази част, която е към Игуменица – търси се опция на Халкидики. За Миконос са единични резервации на доста скъпи хотели ", добави Дарина Стефанова.
В същото време здравният министър Танос Плеврис разгласи, че до края на март всички ограничения ще бъдат отстранени. В момента маските са наложителни на всички места, а в магазини и аптеки те би трябвало да са с висока отбрана.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати