Новини Хотели

Собственик на хотел заплаши гост с иск за милиони след отрицателен отзив

   
Собственик на хотел заплаши гост с иск за милиони след отрицателен отзив

Собственик на тайландски хотел отговори на отрицателен отзив на гост със странно изказване, в което я нарича „гангстер“ и заплашва, че ще „плати милиони“.

Грац Суфавит публикува във Facebook отзив, посочвайки, че е отседнала в хотел Sri Panwa - луксозно семейно място за настаняване на остров Пукет, между 13-15 февруари, като не е доволна от състоянието на стаята.

Тя казва, че стаята била направена от „старо дърво“ и миришела на мухъл – по-ниско качество, отколкото е очаквала, като се има предвид, че плащала над 1000 евро на вечер.

Ворасит „Уан“ Исара, управляващ директор на групата за хотелиерство и имоти, която включва Sri Panwa, отговаря, като публикува изображение на ревюто в Instagram, със странна тирада в надписа, съобщава The Independent.

В почти неразбираемото си изказване той нарича коментарите на госта „фалшиви новини“, заплашвайки, че ще заведе дело срещу нея и допълва: „Ти се забъркваш с грешния човек“. Той също така отправя смъртни заплахи и нарича гостенката "гангстер".

Във вече изтрития коментар в Instagram мъжът цитира раздел 112 от Наказателния кодекс на Тайланд, който гласи: „Който клевети, обижда или заплашва краля, кралицата, наследника или регента, се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години." Местните медии предполагат, че Исара заплашва да разкрие антикралски настроения, които Грац Суфавит може да е изразявала в миналото.

Това не е първият път, в който компанията на Исара - Charn Issara Development, заплашва със съд за негативни публикации в социалните медии. Когато хаштагът #BanSriPanwa започва да се употребява в социалните медии през 2020 г., компанията посочва, че ще събира „клеветни“ публикации, за да предприеме съдебни действия.

Charn Issara е една от водещите имотни компании в Тайланд. Бащата на Ворасит Исара - Сонгкран Исара, е главен изпълнителен директор, а най-големият му син е управляващ директор.

Строгите закони за клевета в Тайланд означават, че е възможно недоволни гости на хотела да бъдат арестувани. Tripadvisor издаде предупреждение към пътниците през ноември 2020 г., след като гост на хотел е вкаран в затвора заради оставянето на отзив с една звезда на сайта.

Sea View Hotel and Spa в Ко Чанг използва местните закони за клевета, за да предаде на властите Уесли Барнс - американец, който работи в Тайланд, за публикуване на отрицателна рецензия онлайн.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати