Новини Турагенции

3 интересни дестинации за екскурзия в чужбина

   
Екскурзии в чужбина

Екскурзиите със самолет от България, които можете да направите по целия свят, ще оставят много спомени и незабравими емоции. Всяка забележителност, която ще посетите, е уникална по своему, а много от тях можете да гледате във филми и предавания, но много по-вълнуващо е да я видите с очите си и да се докоснете до атмосферата. Няма как да се определят най-интересните места за екскурзии, нито дали са евтини, но според туроператор Бояна-МГ към момента най-популярни и изгодни са Дубай, Кения, Мексико и Ривиера Мая (Мексико). Не забравяйте, че застраховката е задължителна.

Кога е най-доброто време да посетите Дубай?

Дубай е градът на лукса, пазаруването, архитектурата и нощния живот. Бурж Халифа е мястото, което няма как да пропуснете заради невероятната гледка от тази кула. В подножието ѝ са известните фонтани с музикално и светлинно шоу. Блясъкът на Дубай привлича като магнит. Но за да се насладите на всички невероятни преживявания там, трябва да подберете точното време за екскурзия там. Това са по-студените месеци от годината – времето между ноември и февруари. Тогава ще можете да се включите в разнообразни дейности на открито и да се забавлявате. Този период се смята и за пиковия сезон.

Какво предлага Кения на туристите?

По време на пътешествието си тук можете да видите пустини, савани, езера, гори, тропици, вековни традиции и приключения. На територията на Кения са най-древните останки на човешкия род. Тя е и една от малкото африкански държави с добре развита икономика. По време на екскурзията си задължително трябва да оставите място и време и за втория по големина град – Момбаса. Той предлага уникални гледки и е едно от най-красивите и екзотични крайбрежия на Индийския океан. Хотелите са с уникално съчетание на арабска и суахили архитектура. 

Масай Мара е най-големият резерват в Кения. Разнообразието е огромно – можете да видите слонове, зебри, газели, щрауси, жирафи и още много други екзотични животни. Ако сте късметлии, можете да видите и носорози и леопарди, минаващи на почти метър до вас. Друга атракция е река Мара, където можете да наблюдавате хипопотами и крокодили, както и жирафи.

Какво можете да видите в Мексико?

Различните дестинации имат своята красота.

1. Канкун, Козумел, Ривиера Мая и Айла Мухерес. 

В щата Кинтана Ро почти всичко се фокусира върху водните спортове – каране на водни ски, сърф, гмуркане. Не бива да пропускате и културната разходка до пирамидите на маите.

2. Меденият каньон се намира в щата Чиуауа и през него се преминава с железница. Пътуването отнема около 14 часа, а туристите могат да се насладят на спиращи дъха гледки и уникални пейзажи. 

3. Мексико Сити

Там можете да откриете изкуство, култура, почивка, вкусна храна, шопинг и още много други. Градът е много оживено място и всеки може да открие нещо за себе си: музеи, исторически сгради, занаятчийски и художествени галерии, красиви паркове, градини, заведения, хотели. Археологическата зона на Теотиуакан е доста интересно място.

4. Лос Кабос

Комбинация между пустиня и океан. Лос Кабос привлича хората с причудливата си форма. От едната му страна се намира Тихият океан, а от другата – Калифорнийският залив. Времето през цялата година е страхотно и туристите, които са направили своята екскурзия тук, могат да се възползват от уникалните плажове. 

5. Гуадалахара и Текила в Халиско

Регион, известен с мариачите, музиката и текилата. По време на екскурзията си там можете да посетите катедралата, както и други културно-исторически паметници. Изключителна атракция са борбите с бикове – типични за латиноамериканската култура.

6. Сиуатанехо

Това е курортно градче, намиращо се на 150 мили от Акапулко. Известно е като рибарско средище. Привлича туристите със своята непретенциозност, спокойствие и уют. Екскурзията ви дотам би могла да помогне за отпускането и активната почивка.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати