Новини Транспорт

Wizz Air спира всички полети до Украйна

   
Wizz Air спира всички полети до Украйна

Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air обяви, че спира всички полети до Украйна, след като Русия атакува съседната държава, предаде Ройтерс.
"Поради събитията в Украйна и затварянето на въздушното пространство на страната, авиокомпанията със съжаление информира своите клиенти, че временно спира всичките си полети до тази страна", посочи авиокомпанията.
Припомняме, че в редица украински градове горят инфраструктурни съоръжения, включително летището в Чугуево, летищата в Херсон и Ивано-Франковск, предаде UNN. Според очевидци в Херсон летището в града гори. Потребители на Telegram - канали съобщават, че в покрайнините на Харков гори военното летище Чугуев.

Тази сутрин е атакувано и гори и летището в Ивано-Франковск. В град Нежин (Черниговска област) беше обстрелван командно-контролният пункт на SES. В резултат на обстрела са ранени трима спасители.
Системата за противовъздушна отбрана на Украйна е унищожила руски самолет, съобщи UA News, като се позова на военните власти. Малко след това украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс.

Русия обаче отрече тези твърдения. От министерството на отбраната съобщиха, че са успели да заглушат противовъздушната отбрана на Украйна и инфраструктурата на авиационните бази са изведени от експлоатация.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати