Хотели

Министерството на туризма предлага украинци да бъдат настанявани в български хотели

   
Министерството на туризма предлага украинци да бъдат настанявани в български хотели

Възможно е украински граждани да бъдат настанявани в български хотели. Това обяви министърът на туризма Христо Проданов, цитиран от БТА.
"Възможно е да има и такъв разговор, защото ситуацията ескалира в последните часове. Трябва да се търси някакъв начин на мирните граждани да им се помогне, защото те нямат вина нито за геополитиката, нито за политическите решения на политиците по света, аз подкрепям тази идея", коментира министърът преди откриването на двудневната международна туристическа борса "Ваканция и спа експо".
Идеята е представена на министър-председателя Кирил Петков преди около седмица. В четвъртък по време на съвместното изявление на Петков и президента Румен Радев премиерът спомена, че се обмисля този вариант. Все още обаче няма официална информация каква е организацията и подготовката на България да приеме украински бежанци.

Според Христо Проданов трябва да се проведат разговори с хотелиерите, на които да бъде посочено какви са условията и как държавата ще плати за престоя на тези граждани там.
Засега е известно, че има български граждани, които искат да се евакуират от Украйна. Според президента Румен Радев те са близо 4 хиляди, докато данните на външно министерство са за над 100 души. Те ще се опитат да напуснат страната със собствени превозни средства, като на границите с Полша, Молдова и Украйна ще ги чакат български дипломати.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати