Новини Транспорт

Най-големият круизен кораб ще отплава за пръв път на 4 март

   
Най-големият круизен кораб ще отплава за пръв път на 4 март

Най-големият круизен лайнер в света е на етап довършителни работи, преди да направи първото си плаване в началото на март. Wonder of the Seas на Royal Caribbean ще тръгне от Форт Лодърдейл, Флорида на първото си пътуване - седемдневен карибски маршрут, на 4 март, съобщи Profit.bg

С тегло от 236 857 бруто тона и размери 362 м дължина и 64 м ширина, той има капацитет за 6 988 пътници, с повече от 20 заведения за хранене и 11 бара, които да ги обслужват. Най-близкият му конкурент по размер и капацитет е Symphony of the Seas, който може да поеме 6680 пътници.

И двата са част от серията мегакораби клас Oasis, от който Wonder ще бъде петият. Той ще предлага „осем различни зони“ за изследване, според информация на круизната линия.

Докато четирите му предшественици имат седем уникални зони (сред които зона за водни спортове, зона за младежи и зона „Централен парк“ с търговски и открити площади), Wonder of the Seas ще има допълнителна „зона на апартаменти“, която по същество е VIP зона за гости, настанени в апартаменти.

Royal Caribbean го описва като „частно преживяване като никое друго, включващо хранене от световна класа, нова тераса за слънчеви бани за несравнима гледка към океана, частен салон и ресторант и много други“.

Круизният кораб ще разполага и с най-високата водна пързалка в морето (The Ultimate Abyss), казино, въртележка, сърф машина Flowrider, писта за джогинг, зип линия и кино на открито.

Забавленията също са отведени на ново ниво както с открит акватеатър, така и с пързалка за кънки за около 100 изпълнители.

Работата по кораба стартира през 2019 г. в Chantiers de l’Atlantique, Франция, с предполагаемо пускане на вода за миналата година, което обаче беше отложено заради пандемията COVID-19.

Wonder of the Seas няма дълго да е най-големият лайнер на марката - шестият кораб от клас Oasis на Royal Caribbean е на път с планирана дата на пускане на пазара за 2024 г.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати