Новини Транспорт

Wizz Air няма да лети от и до Русия

  27.02.2022 19:31  
Wizz Air няма да лети от и до Русия

Унгарският превозвач Wizz Air спира полетите си от и до Русия до второ нареждане заради ситуацията в Украйна. Това публикува на своята Интернет страница нискотарифната авиокомпания на 27 февруари.

Днес външните министри на страните от Европейския съюз ще обсъдят забрана за полети на самолети на руски компании над цялата територия на асоциацията.

Великобритания беше първата, която затвори въздушното си пространство за руски самолети (в нощта на 25 февруари). Тя беше последвана от много страни от ЕС. Подобно решение взеха Австрия, България, Дания, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словения, Чехия, Естония, Ирландия и Холандия.

Франция също затвори въздушното си пространство за руски самолети. Решението влиза в сила от полунощ на 28 февруари. Крайна дата не се уточнява.

Министърът на транспорта на Канада - Омар Алгабра, също обяви в социалната мрежа Twitter, че забранява на руски самолети да летят над страната. "Ние ще държим отговорна Русия за атаките срещу Украйна", допълни той.

Полетите между Хелзинки и руските градове също са прекъснатите. Finnair няма да ги реализира през идната седмица. Очаква се въздушното пространство над Финландия да бъде затворено за руски самолети.

"След консултации със съседни на нас държави, ние също решихме да затворим въздушното си пространство за руски самолети", каза министърът на външните работи на Норвегия Анике Хюитфелд.Анкета

Избирате ли туроператор при пътувания?


Резултати