Новини Турагенции

Бали посрещна първите чуждестранни туристи след 2 години

   
Бали посрещна първите чуждестранни туристи след 2 години

Индонезийският курортен остров Бали днес приветства първите си чуждестранни туристи, тъй като, съгласно облекчените мерки за COVID-19, пристигащите вече няма нужда да се карантинират.

Мярката е част от по-мащабно облекчаване на ограниченията в южноазиатската страна след спада в броя на заразените. Известният със сърфа, храмовете, водопадите и нощния живот остров Бали привлича 6.2 милиона чуждестранни посетители през 2019 г. - годината преди да настъпи пандемията от COVID-19. Само малък брой туристи обаче са се завърнали там, след като Бали започна да облекчава ограниченията за чуждестранни посетители през октомври.

Причината за това беше необходимостта да се карантинират и някои други правила.
По пилотна програма напълно ваксинираните туристи сега могат да пропускат задължителната тридневна карантина, но трябва да останат на острова в продължение на четири дни.
"Мисля, че това е добре за острова," казва пред Ройтерс Джеси Рейман, нидерландски турист, пристигнал днес на летището в Бали. "Надявам се всички да могат да пътуват безопасно в бъдеще и коронавирусът да не създава сериозни проблеми."
Тъй като туризмът обикновено съставлява над 50% от икономиката на Бали, мнозина от жителите на острова очакваха с нетърпение по-бързото завръщане на туристите, особено след като някои съседни държави реагираха по-бързо.
Тайланд и Филипините вече предлагат сходни програми без необходимост от карантиниране за чуждестранните туристи. Министър Лухут Панджайтам, който контролира реакцията на COVID-19 в Джава и Бали, заяви на пресконференция днес, че ако пилотната програма на Бали мине добре, от 1 април или по-рано няма да има изискване всички чуждестранни посетители, влизащи в Индонезия, да се карантинират.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати