Новини Турагенции

Румъния отменя всички ограничения

   
Румъния отменя всички ограничения

Румъния премахва от днес всички Covid ограничения. Отпада изискването на зелен сертификат за достъп до институциите и задължението за носене на защитни маски както на закрито, така и на открито, обяви министърът на здравеопазването Александру Рафила. 
Отпадат ограниченията в работното време на магазините, в капацитета за ресторанти, театри и събития. Правителството повече няма да налага карантина на заразените хора, каза здравният министър Александру Рафила, но добави, че карантината остава препоръчителна.
Първоначално румънското здравно министерство препоръча премахването на ограниченията на етапи и призова румънците да продължат да носят маски на закрито и да избягват събиране на много хора на едно място.
Отпадането на ограничителните мерки произтича от решението на коалиционното правителство в Букурещ да не удължава извънредното състояние на повишена готовност две години след началото на пандемията. 

Румъния продължава да е след България държавата в Европейския съюз с най-нисък дял ваксинирано население - малко под 42 процента. Вследствие на инфекцията с коронавируса са починали над 54 хиляди румънци.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати