Новини Хотели

Рязко спряха резервациите за Слънчев бряг от всички пазари

   
Рязко спряха резервациите за Слънчев бряг от всички пазари

С началото на войната в Украйна рязко са спрели резервациите в Слънчев бряг от всички пазари. Това съобщи  Теодор Пастармаджиев от Съюза на собствениците в курорта. След два трудни сезона заради ковид кризата хотелиерите се подготвяха за силен сезон, заради силния старт на заявки за почивки, които са започнали още в началото на новата година.

„Резервациите от последните дни рязко спряха ! От всички, от всички пазари! Ние се намираме в непосредствена близост до военните действия и съвсем нормално е освен непосредствено засегнатите пазари от Русия и Украйна да има въздържане от пътуване от всички останали пазари. Резервациите валяха от всички пазари. Започна да се появява нотка на оптимизъм, след две изключително тежки години на COVID-пандемия. Започнаха да се появяват признаци на възстановяване на туризма и пътуванията, далеч разбира се от пред ковидните времена, но в сравнение с предните две години имахме чувствителен ръст на резервациите”, заяви хотелиерът.

В курорта очакваха това лято да се върнат и английските туристи, след като две години липсваха по българското море.

„ Имахме добри записвания до този момент, дано останат някои, дори от украинския пазар . Колегите живеят с надеждата, че ще има сезон някакъв. При тази война сме малко объркани в момента”, разказва друг хотелиер Веселин Налбантов, който вече е започнал да подготвя базата си.

Туроператори по морето също коментират, че войната, която на практика е на територията на Европа, ще се отрази и на резервациите за следващия сезон.

„Притесненията са и за следващия, дано не са и за по-следващия сезон по отношение на пазар Източна Европа. Важно е страната ни как ще се позиционира от тук насетне, така че да покажем в тази ситуация не само неутралност, но да покажем и на тези пазари, които евентуално очакваме , че ние сме сигурна и спокойна страна”, заяви друг хотелиер Валентин Атанасов.

Междувременно областният управител на Бургас Стойко Танков призова да бъдат отворени държавните бази по морето да приютят украинските бежанци. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати