Турагенции

Кападокия с полет от Варна е новото предложение за април

   
Кападокия с полет от Варна е новото предложение за април

Кападокия е посрещнала над 2 милиона туристи през 2021 г. Това прави дестинацията една от най-известните и разпознаваемите в Турция. Със забележителната си природа, пленителна история и невероятни балони с горещ въздух, Кападокия наистина е в списъка на всеки пътешественик.

Точно поради тази причина туристическа агенция “Екватор” се възползва от първите пролетни дни и организира уикенд пътувания до турската перла. Пред TravelNews Петя Борисова, мениджър “Продажби” в агенцията, споделя: “Април месец е идеалното време за посещение на Турция. Отпътуването е планирано за 7 април, четвъртък, така че туристите да могат да си подарят един дълъг уикенд, защо не и с децата. Тогава е априлската ваканция”.

Кападокия неслучайно се радва на толкова посетители

Превърна се в популярна дестинация в световен мащаб през последните години със своите подземни градове, вулканични конуси, както църкви и параклиси, издълбани в скалите, използвани през ранните години на християнството. Там се намират някои от най-старите църкви и манастири, където Апостол Павел води първите християни. Също така това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

Областта предлага

и много други природни и културни забележителности като долината Пашабаг, изпълнена с интересни каменни образования, и невероятния подземен град Каймаклъ, който датира от VIII-VII век пр.н.е. и е запазен изключително добре. Разбира се, най-характерно за пътуването в Кападокия е летенето с балон с горещ въздух по изгрев слънце. Хиляди туристи се събират ежегодно за това уникално преживяване и несъмнено трябва да е част от програмата на всеки.

Цените започват от 655 лв. на човек

и включват самолетни билети Варна – Невшехир - Варна с директен чартър, 20 кг чекиран багаж, 7 кг ръчен багаж под формата на раница или чанта, трансфери и 3 нощувки в избран от клиента хотел. Борисова допълни: “На разположение на клиентите са 4 хотела, сред които има както по-бюджетни опции, така и луксозни бутикови хотели. Най-уникалният със сигурност е Nova cave Hotel, който предлага нощувки в обособени пещери”. За туристите също така са осигурени екскурзоводи на български език, както и две застраховки: медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с „Евроинс“ и застраховка „Отмяна на пътуване“.

Туроператорът е подготвил дневни и полудневни туристически обиколки в Гьореме, Долината на гълъбите и Каймаклъ. Това са само някои от ключовите места за района, които може да посетите с „Екватор“. Сред традиционните преживявания за Кападокия са джип сафари, турска баня и вечеря в скален ресторант. Борисова гарантира, че програмата е изработена прецизно, за да може всеки да се наслади на най-интересните места. А за тези, които предпочитат по-спокойна почивка и релакс, са предвидени часове със свободно време за разходка и шопинг. “Със сигурност обаче звездата на пътуването е полетът с балон над Кападокия. Ако трябва да се избере само едно преживяване за дестинацията – това е номер 1”, обясни Борисова.

Кападокия е заобиколена от магия и мистика

и турските власти показват силно желание това да се запази така. Миналата година турският парламент ратифицира законопроект, който има за цел да защити историческата атмосфера на региона. С одобрението на законопроекта беше създаден Теренният орган на Кападокия, който има правомощията да руши или реставрира сгради и да продава или наема държавно имущество в района. Това решение доведе до разрушаването на около 310 неоторизирани сгради, загрозяващи облика и нарушаващи автентичността на региона.

Днес местността представлява комплекс от музеи на открито с голямо историческо и културно значение, намиращ се под опеката на ЮНЕСКО, и предлага едно автентично изживяване. Това прави Кападокия  перфектното място, където туристите да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати