Новини Турагенции

Франция отменя ограниченията за неваксинирани

   
Франция отменя ограниченията за неваксинирани

Франция премахна повечето ограничения заради COVID-19 в понеделник, включително необходимостта от носене на маски на повечето места и позволи на хората, които не са ваксинирани да посещават ресторанти, спортни събития и други мероприятия на закрито, информира Асошейтед прес.

Този ход беше обявен по-рано този месец от френското правителство въз основа на оценките на подобряващата се ситуация в болниците и и стабилния спад на броя на новите случаи.

Това решение влиза в сила по-малко от месец преди първия тур на президентските избори, насрочен за 10 април.

Но през последните дни броят на новите инфекции отново започна да се увеличава, което поражда опасения сред някои учени, че може би е твърде рано да се премахват ограниченията. Броят на новите инфекции достигна над 60 000 на ден средно за седем дни, спрямо около 50 000 седмица по-рано.

От понеделник хората вече не трябва да показват доказателство за ваксинация, за да влизат в места като ресторанти и барове, кина, театри, панаири и да използват междурегионален транспорт. Така нареченият ваксинационен пропуск влезе в сила в края на януари.

За да влязат в болници и старчески домове обаче неваксинираните хора трябва да предоставят отрицателен тест или доказателство за скорошно преболедуване.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати