Хотели

Банско удължава ски сезона до 10 април

   
Банско удължава ски сезона до 10 април

Заради необичайно студения март удължават ски сезона в Банско, съобщи БНТ. Ски сезонът ще продължи до 10 април 2022 г., а хотелиери и концесионери определят зимния сезон досега за успешен.

Условията за ски на пистите над Банско остават отлични, падналият сняг на места достига до два метра, а хотелиери и концесионери определят сезона като един от най-добрите в последните 3 години, въпреки повишението в цените и войната в Украйна, заради която всички резервации от руснаци и украинци са отменени.  

В момента в района на пистите над Банско снежната покривка достига до 2 метра и половина. Заради голямото количество сняг остава висока и лавинната опасност. Заради това не се препоръчва излизането извън обработените писти.

Чуждестранните туристи избират курорта, защото според тях е на ниво като останалите европейски ски-курорти, а и цените не са високи според тях. Тази година в Банско има много британски туристи. Семейство Мулрайън е многочленно. Твърдят, че могат да дойдат на ски ваканцията в Банско за цяла седмица, докато за същите пари биха изкарали само няколко дни в други ски курорти в Европа. Освен това са много доволни от условията за ски в зимния курорт.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати