Новини Събития

Собствениците на къмпинги се обединиха в сдружение

   
Собствениците на къмпинги се обединиха в сдружение

На 19 и 20 март се състоя среща на собственици на къмпинги за дискусия и учредяване на професионална организация на бранша. Организатор на събитието беше Camping.bg, а домакин - Glamping Alliance в гр. Пловдив.

Инициативата беше подкрепена от 25 къмпинга от цялата страна.

През двата дни на срещата собствениците на къмпинги обсъждаха проблемите на този вид туризъм в България и възможните техни решения. Бяха приети устав на организацията и беше избрано ръководство.

Професионалната организация на собствениците на къмпинги си поставя цели да представлява обединените интереси на българската къмпинг индустрия, да създава условия и поощрява развитието на къмпинг туризма в България, да популяризира страната ни като предпочитана дестинация и др. Тя ще осъществява връзка и ще подпомага членове си, ще ги представлява пред институциите, ще участва в изготвяне на проекти за нормативни актове, ще насърчава повишаване качеството на услугите предлагани от къмпингите в България и ще поощрява развитието на къмпинг туризма в страната ни.

Всички участници в учредителното събрание се обединиха около идеята, че къмпинг туризмът има огромен потенциал в България и само обединието на усилията на всички от бранша може да даде силен тласък за решаване на проблемите, които поставят пречки пред развитието на този вид туризъм.

В Управителния съвет на организацията бяха избрани пет души - предстаители на къмпинги от различни части на страната, а за пръв неин председател беше избран Радослав Минков.

Организацията е отворена за членство от всички места в страната, които предлагат настаняване на кемпери, каравани и палатки, бунгала и глемпинг единици. Предстои нейната официална регистрация.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати