Транспорт

Стачка блокира летищата в Германия

   
Стачка блокира летищата в Германия

Поредна стачка на персонала по сигурността на германски летища заради спор около заплащането нарушиха трафика на осем германски летища. Причината за недоволството на персонала по сигурността е заради спор около заплащането, предаде БТА. Стачката ще обхване летищата Франкфурт, Берлин, Бремен, Хамбург, Хановер, Щутгарт, Дюселдорф и Кьолн/Бон. 

Синдикалният гигант "Ферди" обяви поредните стачни действия, които започнаха в полунощ(1:00 часа българско време) и ще продължат 24 часа. От синдиката искат почасово увеличение на заплатата за служителите по сигурността на летищата от поне 1 евро (1,11 долара), както и изравняване на възнагражденията в различните региони.

Заради липсата на контрол по летищата много пътници няма да могат да се качат на борда на самолетите за полетите от най-голямото германско летище във Франкфурт, предупреди операторът "Фрапорт“. Контролът ще е налице за транзитните пътници. Нов кръг преговори са насрочени за четвъртък (24 март) в Раунхайм, извън Франкфурт, като синдикатите се опитват да уредят спора за договорите на 25 000 души персонал по сигурността на национално равнищ



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати